avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

Pe scurt, soacra mea a decedat in urma cu doi ani si cateva luni. Ea impreuna cu sotul ei au cumparat un teren , tranzactia facuta acum multi ani finalizand-u-se cu o chitanta de mana, despre care ni s-a spus k nu este valabila. Sotul ei s-a recasatorit la un an de la moartea ei, si acum el incearca sa faca acte pe numele lui, sa devina proprietar ca sa ne dea afara din casa. Mentionez ca inaintea decesului rolul, lumina , toate erau pe numele soacrei. Eu si sotul locuim aici inca, si am construit singuri casa pe care el acum o vrea doar pt el si sotie, In afara de sot, mai exista doua fete, casatorite, la casele lor, insa pe una dintre ele, nu o mai primeste nici in casa, si ii spune ca odata ce este casatorita nu mai are drept sa intre in casa lui. Ce este legal in tot ceea ce incearca el? Poate sa faca acte legal, singur, act de proprietate pe numele lui, fara sa fie prezent niciunul din copii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DanaP. , utilizator 21:43, 4 Iunie 2018
Buna seara,
Va sfatuiesc sa va adresati instantei solicitand dezbaterea succesiunii atat pentru acel teren cat si pentru imobil
Va trebui sa dovediti ca acea parte de casa este construita dde dumneavoastra si de sot.
legal, in afara casei construite de dumneavoastra care e doar dumneavoastra, restul se imparte astfel:
- socru 5/8 din TOATE bunurile realizate in perioada casatoriei
- copii impart in parti egale restul de 3/8.
Angajati-va avocat care sa va ajute in toata aceasta chestiune pentru ca s-ar putea sa fie vorba si de o uzucapiune din care sa rezulte dreptul de proprietate conform aceleii chitante de mana.
Multumesc pt raspuns! La casa veche, prin bancile facute de sotul meu, am renovat de la gredele, toate camerele, si am ridicat o bucatarie cu baie. Ne-am mai cosntruit si cea de-a doua baie intre timp. Avem martorii cu care am muncit la acestea. Ce inseamna acea uzucaptiune? Desi nu aveau acte, el poate dobandi acel act de proprietate fara ca ea sa mai fie in viata. Noua la notar ni s-a spus ca pt a face acte treb sa semneze familia celei care a vandut terenul, pt k si la primarie, terenul apare inca in apartenenta familiei ce se presup ca a vandut. Iar fara actele de deces de la toti fratii, nepotii, nimeni nu ii poate da acte pe teren
Am uitat sa mentionez ca cel care lasase act de donatie acest teren pt soacra mea, nu era nici el in posesia terenului, era fiul proprietarei, iar terenul nu il detinea acesta..
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am titlu de proprietate frexalina frexalina cum as putea sa rezolv problema mea? In anul 1955 am cumparat impreuna cu sotul si socrii mei teren si casa prin chitanta de mana( vanzatorii nu aveau nici ei ... (vezi toată discuția)
Mostenire Increzutull Increzutull in urma succesiuni dupa parinti eu si cu fratele meu am mostenit o casa in care locuim,tatal meu mai avea la tara un loc de casa 30 ari in urma cu 10 ani pe ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate poppsq poppsq Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor ... (vezi toată discuția)