avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate CryCristina

Activitate CryCristina

Buna seara,

Detin un SRL la care sunt asociat unic. Vreau sa deschid un PFA la care va fi alt domeniu de activitate. Nimic in comun cu SRL-ul. Este posibil? Dar un alt SRL mai pot deschide pe numele meu, la fel cu activitate total diferita?
Multumesc!
Buna ziua,
Solicitantul creditului nu eram eu, ci sotul meu care este asa cum spuneti dumneavoastra, un angajat " executant". La fel ca orice angajat si eu care sunt investitor...am nevoie de un venit asa ca toti executantii...deci...???
Oricata logica vedeti dumneavoastra...mie nu mi se pare a exista.
Multumesc!

Quartila a scris:

Este simplu. Dvs. sunteți un investitor și un factor de decizie în societate, un angajat este un executant, care mereu va trebui să aibă un loc de munca, prin urmare riscul de a nu plăti creditul este mai mare în cazul dvs și astfel sunteți refuzați.
Banca vrea bani, nu dorește să execute silit obligații ale debitorului care pentru realizarea acestui lucru costa alți bani.
Astfel, se strica o oarecare armonie.
Pentru că, doar banii, produc bani.
Iar profitul este rezultatul vitezei de circulație a capitalului.
Logica exista în toate, chiar daca dvs. nu o vedeți .


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, multumesc pentru raspuns.
Nu contest ca nu au grile de riscuri. Daca alt angajat al aceleiasi firme solicita un imprumut, nu avea nimeni nimic cu el, il putea obtine fara probleme. Eu nu l-am putut obtine pentru ca sunt angajata la propria firma. Care este logica??? Eu cred ca nu exista una. Banca nu poate anticipa daca firma mea falimenteaza maine sau peste 100 de ani.

DinuX a scris:

Au niste grile de riscuri, firma este una tinerica, daca ati mai si avut pierdere intr-unul dintre cele 3 exercitii finaciare incheiate (si nu oricare, ci chiar in ultimul)... Banca nu are ca scop sa faca bani din activitati imobiliare, interesul bancii este ca sa va platiti creditul si sa castige din dobanzi si comisioane, nu sa va vanda proprietatea daca nu achitati ratele.

Buna,
Nu exista nici o ratiune, fac ce vor.

g..e a scris:

Nu pot sa cred ca inca se mai intampla asta, am patit la fel acum 15 ani, nu am putut sa ne luam locuinta deoarece eram angajati la firma proprie. Se dadeau credite la toti betivanii angajati cu carte de munca pe te miri unde, dar noi nu am putut.

Intre timp betivanii nu au mai platit ratele, noi avem in continuare firma, am avut mereu profit dar nu am castigat niciodata suficient ca sa luam ceva cu banii jos. Nu inteleg care este ratiunea bancilor, poate acum 15 ani se justifica prin numarul mare de tepari din piata, dar acum?

Buna seara " Adrian Surlea"
Firma are un singur asociat care sunt eu, titularul creditului, urma sa fie sotul meu. El este angajat.
Multumesc!
Buna ziua "Adrian Sulea"
Firma este SRL, cu activitate din 2015. In 2017 s-a inregistrat o pierdere de aproximatin 6 procente din CA, in restul perioadei a fost pe profit. Un singur asociat eu, care sunt si angajata cu CIM. Titularul de credit era sotul meu, la fel angajat ca si mine. Sunt in total 4 persoane angajate. Activitatea firmei nu necesita mai multe ( functioneaza foarte bine asa). Probabil ca au calculat ... Ideea este ca s-a mers pana la punctul in care am depus si banii pentru dosarul de credit. Adica toate bune si frumoase, cand au aflat ca e firma proprie....Citez " pai stati asa, in aceste conditii va putem acorda imprumut pentru 80% din venit, ca sunt din sursa proprie si asa este regula" ca pana in final...sa respinga dosarul cu totul. Ba mai mult la un moment dat dupa ce au solicitat toate actele firmei..bilant, balanta din toti anii...ne-au mai cerut si contractele incheiate clientilor nostrii. Si aici ne-am oprit...mi s-a parut ca abuzul este mult prea mare.
Multumesc!
Buna, salariul nu a fost modificat in ultima perioada. Este acelasi de mai bine de 1 an. Unicredit si BRD- la aceste 2 banci am incercat. ING nu ne oferea suma de care aveam nevoie, asa ca am renuntat la ea.
Oricum noi am ramas cu o experienta foarte neplacuta. Repet....nu mi se pare normal, daca ai venit din sursa proprie sa prezinti risca mai mare decat cei care sunt angajati la orice alta firma. Nici o banca nu poate avea garantia ca solicitantul creditului nu poate fi disponibilizat. Este o anomalie ce se intampla.
Multumesc de raspunsuri!
Toate cele bune!
Am schimbat si bana, acelasi raspuns sec...aveti venituri din firma proprie.
Oricum am renuntat la ideea unui imprumut la banca.
Multumesc!
Chiar si asa...nu este normal cum se pune problema. Eu angajat in propria firma am tot interesu sa o dezvolt nu sa o falimentez. Mai mult acorda imprumut unei persoane fizice...nu firmei si este cu ipoteca. ( are de unde sa-si recupereze pierderea in caz de neplata). Mai mult, ce garantie are banca cand acorda credit unui angajat la x firma??? si acea persoana poate oricand sa fie disponibilizata. Este ilogic cum se pune problema la noi in tara. Am vrut sa aflu daca este legal sa se intample asa ceva...dar inteleg ca pentru aceste entitati nu exista lege...ele fac ce vor si cum vor.
Toate cele bune!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am vrut sa accesam un credit ipotecar, s-a intocmit tot dosarul, toate hartiile, toate formalitatile...cand banca a aflat ca venitul este din firma proprie...ne-a respins considerand ca nu suntem eligibili. Mai exact, firma nu prezinta garantie in conditiile in care nu s-au inregistrat penalitati si intarzieri. Muncim legal si platim toate taxele si impozitele catre statul roman la timp.
Deasemenea mi s-a parut dea dreptul injust faptul ca...daca nu eram angajati in propria firma...nici nu se verifica societatea.
Sincer, ne simtim nedreptatiti, dar se pare ca in aceasta tara...orice este posibil.
Multumesc de raspuns!