avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate Ileana Dan

Activitate Ileana Dan

Va multumesc frumos pentru răspuns. Problema este ca cel/ cei pe care l-am/i-am contactat in vederea începerii procedurii cadastrale imi cer actul de proprietate al defunctei care este specificat in certificatul de Moștenitor si actul de partaj voluntar. Pe care il deține verișoara mea si refuza sa mi-l de-a.
Acesta este răspunsul dat de firma cu care am luat legătura:
ACTE NECESARE PETRU CADASTRU SI INTABULARE TEREN (FARA CONSTRUCTIE)
Actele de proprietate ale terenului: titlu de proprietate, contract vanzare-cumparare, certificat de mostenitor, inclusiv actele invocate in acesta- copii legalizate.
Buna ziua, aș dori sa ma sfătuiți ce pot face in cazul in care in urma decesului bunicii paterne,suntem 3 mostenitori ( eu, fratele meu si o verișoara). Am dezbătut succesiunea, in baza certificatului de Moștenitor avem un Act de partaj voluntar, dar problemele abia acum încep. Eu cu fratele meu dorim sa vindem terenul extravilan dobândit in urma partajului ,ceea ce înseamnă ca trebuie facut cadastru si înscrierea la cartea funciară dar verișoara noastră refuza sa ne de-a Titlul de Proprietate sau copie legalizata ( care a rămas la ea) pentru a începe demersurile in acest sens. Întrebarea mea este ce pot face in aceasta situație având in vedere ca nu pot cere un duplicat al titlului de proprietate din moment ce acesta exista (bănuiesc ca avem dreptul toți 3 la acest act). Si inca ceva ce nu înțeleg , in actul de partaj exista un paragraf care spune ca: Noi părțile copartajante declaram ca ne garantam reciproc pentru evictiune si vicii ascunse in baza ART 683 Cod Civil ind 1. Va multumesc frumos, o zi frumoasa .