avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate BogdanIliescu

Activitate BogdanIliescu

Gard despartitor - "conflict" cu vecinul
Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe structura metalica si fundatie de beton, conform autorizatiei de contruire obtinuta in urma cu 8 ani atat pentru casa cat si pentru imprejmuire proprietate. acum, la 8 ani dupa ce am facut gardul, vecinul de pe una din laturile proprietatii mele vrea sa faca gard de beton si vrea sa-mi daram gardul din 2 motive:
- conform masur]atorilor lui eu as fi intrat cu gardul pe terenul lui cu ~ 10cm
- vrea intimitate, desi eu am pus iedera pe gardul de plasa de sarma tocmai pentru a asigura un grad conformatbil de intimitate pentru ambele parti
Eu nu sunt de acord cu gardul de beton si i-am propus ca pe latura respectiva de gard sa inlocuim plasa de sarma cu o structura usoara de lemn, pastrand structura metalica si fundatia stalpilor.
Raspunsul lui a fost ca ma da in judecata, ca sa-mi iau gardul de pe terenul lui :(.
Intrebarile mele:
- in cazul in care ma da in judecata pentru cei 10 cm, instanta poate decide daramarea/stramutarea gardului?
- din moment ce eu am primit solutia tehnica de la primarie urbanism in urma cu 8 ani pentru gard de plasa de sarma pe structura metalica si fundatie de beton, aceeasi primarie urbanism poate da alta solutie tehnica pentru cazul in care vecinul solicita (inca nu are autorizatie de construire pentru ce vrea el sa faca) autorizatie de construire pentru gard, adica sa-l lase sa faca gard de beton?
- daca eu nu sunt de acord cu gardul de beton al vecinului, pot sa-l opresc?
Mentionez ca nu am cerut si nici nu intentionez sa cer niciun ban vecinului pentru portiunea de gard in litigiu
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile date!
Buna ziua,
In urma cu 1 an am infiintat o asociatie conform legii 246/2005, cu scopul de a ne asocia cu autoritatile locale pentru realizarea unui proiect de utilitate publica in parteneriat. In acest moment proiectul este realizat iar asociatia nu-si mai justifica "existenta", cel putin pentru urmatoarea perioada.
INTREBARE: poate fi suspendata pe o periada nedeterminata activitatea asociatiei ? Daca DA, care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgem si care ar fi costurile?
Va multumesc!
Buna ziua,
Dacă am luat in spatiu proprietate personală, o rudă, deci respectiva ruda are domiciliul la adresa unde eu sunt proprietar, si aceasta primește amenzi, de circulație sau altceva, dar nu le plătește, inseamna ca respectivele amenzi le voi regăsi atunci când voi plati impozitul pe locuinta, aceeasi locuită unde ruda mea are domiciliul?
Dar dacă respectivă ruda are doar viza de flotant la adresa mai sus menționată?
Multumesc pentru amabilitate!