avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters476560

Activitate ContSters476560

Multumesc.
Cererea de judecata e semnata doar de avocatul firmei. Persoanele fizice au semnat doar un tabel , anexat cererii de judecata, prin care ne dam acordul pentru chemarea in judecata. Dar, repet semnaturile persoanelor fizice nu apar pe prima pagina a cererii de judecata. Avocatul nu are imputernicire de mine sa ma reprezinte.
Sa inteleg ca de fapt, in ceea ce ma priveste, cererea de chemare in judecata va fi respinsa? Si ca cererea de renuntare nu are obiect? Sint chemat sa sa explic aceasta situatie? Ma voi duce la sedinta si voi renunta si verbal.
Revin cu date concrete:
2 mai depunere cerere de chemare in judecata
8 mai depunere cerere renuntare la judecata
31 mai data citatiilor catre reclamanti (prin care se specifica faptul ca vom depune mandatul persoanei imputernicite) si pirit (nu inteleg de ce am mai fost citatsi eu deoarece nu mai trebuie sa depun mandatul nimanui pentru ca am renuntat)
3 iunie stabilire prima sedinta pe 22 iunie (am impresia ca nu e primul termen)
Multumesc.
Eu am depus cererea de renuntare la o saptamina de la depunerea cererii de chemare in judecata. Nu cred ca in intervalul acesta s-a trimis cererea de chemare in judecata catre pirit.
Prin urmare, sa inteleg ca cererea mea de renuntare va fi aprobata fara discutii si fara obigatia de a plati ceva piritului (care oricum va continua procesul cu ceilalti coreclamanti care nu au renuntat)?
Partile in proces sint: Reclamanti: A firma, prin avocat, B, C, D persoane fizice care au precizat ca doresc sa fie reprezentate de B (fara sa depuna un act semnat pentru imputernicirea lui B) si P pirit.
Cronologia activitatilor a fost:
Data x : s-a depus cererea de chemare in judecata de catre avocatul lui A
Data x+o saptamina: Reclamantul D renunta prin cerere depusa personal
Data x + o luna : se stabileste prima infatisare la Data x + doua luni si se citeaza A, B, C , D si P. Cu mentiunea pentru B, C si D ca vor mandata, la prima infatisare pe B sa-i reprezinte. Textual: "veti depune mandatul persoanei B", asa scrie in citatia lui D.
De aici eu inteleg ca de fapt la aceasta prima infatisare se doreste sa se stabileasca un mod clar cine sint partile ca sa poata inceapa dezbaterea fondului. Cred ca aceasta prima infatisare nu reprezinta primul termen.
In cazul in care D a renuntat inainte de inceperea dezbaterii fondului (primul termen) rezulta ca nu trebuie sa plateasca nimic si nu mai are nici o legatura cu procesul. E corect ceea ce spun?
Cererea de renuntare a fost depusa personal la o saptamina de la depunerea cererii de chemare in judecata. Prima infatisare s-a stabilit la o luna de la depunerea cererii de chemare in judecata. Nu am inteles de ce am mai fost citat. In mod normal, nu ar mai fi trebuit sa fiu citat, ar fi trebuit sa fie citati doar coreclamantii ramasi. Cererea de renuntare s-a depus inainte de citarea partilor, deci n-ar trebui sa platesc cheltuieli de judecata.
Procesul nu a inceput. Are prima zi de infatisare peste aproximativ o luna. Nu vad de ce as avea eu calitate de pirit. E un proces de contencios administrativ in care eu ceream anularea unui act administrativ si nu mai doresc acest lucru. Am depus cererea scrisa pentru renuntare cu mult inainte de prima zi de infatisare. Sint mai multi coreclamanti ar trebui sa contine ei procesul daca vor.
Multumesc pentru raspuns.
Totusi, in NCPC, se spune:
SECŢIUNEA 1
Renunţarea la judecată
Art. 406

Condiţii

(1) Reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, în tot sau în parte, fie verbal în şedinţă de judecată, fie prin cerere scrisă.

(2) Cererea se face personal sau prin mandatar cu procură specială.

De aici eu intelesesem ca pot depune personal o cerere scrisa. Am facut deja acest lucru, la registratura tribunalului. E adevarat ca am trimis o copie a acestei cereri si prin email, dar ar trebui sa conteze si cererea scrisa depusa personal.
Vad ca legea se interpreteaza diferit, pentru siguranta e mai bine sa ma duc si sa spun ca renunt personal. Si poate nici asa nu ma cred.
Am renuntat la judecata (in calitate de co-reclamant) printr-o cerere depusa personal cu mai mult de o luna inainte de primul termen. In cererea de chemare in judecata s-a specificat ca reclamantii desemneaza pe X sa-i reprezinte. Totusi, am primit o citatie la primul termen, "pentru a depune mandatul numitului X". As dori sa nu ma prezint. Am trimis, dupa primirea citatiei, un email cu un document semnat, in care explic faptul ca nu mai e necesar sa ma prezint. De asemenea am atasat si o copie a cererii de renuntare.
Se poate da o hotarire, in lipsa, prin care sa se specifice ca nu mai sint parte in proces? Nu cred ca mai e cazul sa mandatez pe X daca am renuntat si nici nu cred ca cererea poate fi refuzata. Pot fi obligat la plata catre pirit a unor cheltuieli sau amendat ca nu ma prezint?
Multumesc.