mishu33
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Am găsit în legea mai sus menționată, la articolul. 51 precizarea ca modernizările condominiului pot fi aprobate cu minimum doua treimi din numarul total de proprietari. Cred ca schimbarea țiglei poate fi considerata modernizare. Prin urmare, doua treimi din 11 apartamente înseamnă 7,33, adică 8 apartamente. Și înainte de exprimarea votului poate fi solicitată acea documentatie tehnico-economica, antemăsurătoare, cu 3 oferte de preț.
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Bună ziua,
Poate fi adoptata/luată decizia efectuării unei lucrari de schimbare acoperis (5000 lei/apartament) fără unanimitate de voturi și impusa tuturor proprietarilor? Nu am de unde sa suport aceasta cheltuiala.
Mulțumesc.
As dori sa stiu in baza carei prevederi legale are dreptul o primarie sa procedeze la demolarea/anularea unor constructii/lucrari ilegale.
Speta pentru care intreb este urmatoarea:
Vecinul meu a schimbat destinatia unei incaperi in grup sanitar, incapere aflata langa dormitorul meu. Vecinul sustine ca a primit acord notarial de la mama mea in anul 2009, an in care mama mea era vaduva. Dezbaterea de succesiune nu era realizata la acel moment. Avand in vedere existenta a doi copii majori, sora mea si cu mine, dreptul de dispozitie asupra casei si a oricarui aspect cu privire la aceasta apartinea atat mamei, cat si celor doi copii. Orice acord notarial semnat doar de catre mama mea este nul. As dori sa stiu in baza carei prevederi legale pot solicita primariei sa procedeze la desfiintarea lucrarilor de transformare in grup sanitar. Deasemenea, as dori sa stiu in ce masura pot obtine de la primarie un exemplar al acelui acord notarial la care face referire vecinul meu. M-as fi adresat notarului pentru exemplarul acordului daca as fi stiut numele acestuia.