avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Activitate Alexpunctdinu

Activitate Alexpunctdinu

Buna seara,

Am o intrebare: am un apartament pe care l-am cumparat in 2011 de la AFI prin legea 112/1995. I-am facut intabulare si cadastru, iar in extrasul de carte funciara al imobilului apare in tabel si cota teren (ex 515/100).
De asemenea, in contractul VC dintre AFI si mine, apartamentul imi este vandut cu cota indiviza si teren aferent constructiei (5.15 mp)
Vreau sa vand apartamentul, iar cei de la banca caruia cumpara, mi-au cerut si un extras de cf pe teren. Notarul a cerut unul, dar acolo apare doar statul roman ca proprietar (si mai apar 2 vecini care au intabulat terenul).
Numele meu nu apare si am inteles ca nici nu pot cere un titlu de proprietate pe teren intrucat nu mi se aplica legea 18/1991, pentru ca apartamentelor cumparate prin legea 112 le-a fost vandut si dreptul de proprietate asupra terenului aferent constructiei.
Intrebarea mea e urmatoare: e vreo greseala la cadastru? trebuia sa apar acolo? sau e de ajuns faptul ca cota de teren apare in cf al imobilului. Mentionez ca in cf al imobilului nu se mentioneaza daca terenul e in folosinta sau in proprietate (doar in contractul meu de VC cu AFI).

mersi:)
Mersi mult, mult de ajutor. Am tot citit si rascitit si eu legi si, da, asa pare, ca dupa 2010 trebuiau sa faca acte autentice notariale de vanzare-cumparare. O sa ma duc maine acolo sa ma lamuresc in baza carei legi le vand ei fara contracte la notar
mersi din nou

Da, dar cei de la AFI mi au zis ca ei nu trebuie sa semneze acte in fata notarului. Intrebarea e ce pot sa fac in situatia asta
MihailZC a scris:

Atunci, in mod normal, contractul dvs ar fi trebuit sa fi fost incheiat in forma autentica ( in fata unui notar public).

In iulie 2011
MihailZC a scris:

Cand este incheiat actul dvs?

Buna ziua,
Vreau sa vand un apartament pe care l am cumparat de la AFI (asociatia fondului imobiliar). Am gasit cumparator, acesta a aplicat la banca pentru prima casa. Am facut promisiunea, am incasat cei 5%, a venit evaluatorul, totul a fost ok, doar ca acum cei de la banca i au spus cumparatorul ca actul meu de vanzare cumparare intre AFI si mine nu e ok ptr ca nu e semnat in fata unui notar. Am vorbit la AFI si mi au zis ca nici vorba de asa ceva, intrucat ei nu semneaza la notar si ca actul meu de proprietate e in regula.
Intrebarea e ca pot face in aceasta situatie?
Multumesc