avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament - contract autentic cu afi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament - contract autentic cu afi

Buna ziua,
Vreau sa vand un apartament pe care l am cumparat de la AFI (asociatia fondului imobiliar). Am gasit cumparator, acesta a aplicat la banca pentru prima casa. Am facut promisiunea, am incasat cei 5%, a venit evaluatorul, totul a fost ok, doar ca acum cei de la banca i au spus cumparatorul ca actul meu de vanzare cumparare intre AFI si mine nu e ok ptr ca nu e semnat in fata unui notar. Am vorbit la AFI si mi au zis ca nici vorba de asa ceva, intrucat ei nu semneaza la notar si ca actul meu de proprietate e in regula.
Intrebarea e ca pot face in aceasta situatie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexpunctdinu , utilizator 22:12, 11 Iunie 2018
Cand este incheiat actul dvs?

In iulie 2011
MihailZC a scris:

Cand este incheiat actul dvs?

Atunci, in mod normal, contractul dvs ar fi trebuit sa fi fost incheiat in forma autentica ( in fata unui notar public).

Da, dar cei de la AFI mi au zis ca ei nu trebuie sa semneze acte in fata notarului. Intrebarea e ce pot sa fac in situatia asta
MihailZC a scris:

Atunci, in mod normal, contractul dvs ar fi trebuit sa fi fost incheiat in forma autentica ( in fata unui notar public).

Am tot cautat si nu am reusit sa gasesc o norma care sa scuteasca AFI de intocmirea contractelor de vanzare de imobile in forma autentica. Ce-i drept, este posibil sa existe ceva in sensul acesta si nu gasesc eu acum.
Ce puteti sa faceti este sa va adresati departamentului juridic al Administratiei Fondului Imobiliar si sa ii intrebati in baza carui text de lege inteleg ei ca pot vinde apartamente fara a intocmi contractul de vanzare-cumparare in forma autentica. Este posibil ca ei sa aiba un raspuns pertinent pe care apoi il veti comunica departamentului juridic al bancii. Eventual, dupa convorbirea telefonica, va puteti adresa si in scris.
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Fosta imobiliara ra amalia2ro amalia2ro Buna ziua, Este prima oara cand scriu in acest forum, dar va citesc de mult timp si in primul rand vreau sa va spun ca apreciez foarte mult raspunsurile ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare ile21 ile21 Va rog frumos sa imi spuneti cam cat m-ar costa un contract de vanzare-cumparare pe o casa de 111 mp construita in 2008 care nu are nici o utilitate doar ca e ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament nestiutor2009 nestiutor2009 Vreau sa cumpar un apartament, cum pot fi sigura ca actele proprietarului sunt in regula? de ex, daca proprietarii au peste 65 ani, iar unul din ei e bolnav, ... (vezi toată discuția)