eu am incercat sa fiu totul amiabil, fara scandal, fara politie sau timp pierdut prin tribunale, pur si simplu nu a mers casatoria noastra si gata, si mai nou nu cred ca este o crima faptul ca mi-am gasit un suflet care sa fie aproape de mine din toate punctele de vedere. sustin inca o data ca asta nu e o crima, dar pentru anumite persoane care au o capacitate mintala redusa si traiesc in evul mediu ca sa va citez, nu pot intelege asta. voi incerca sa aplanez situatia in asa fel incat sa fie bine, si in cazul in care se in dreapta spre o culme rau facatoare am sa apelez si la justitie. eu nu am avocat dar as potea avea oricand , dar din multele sfaturi pe care le-am primit la un divort care este de comun acord nu e nevoie de avocat, el are avocat datorita faptului ca nu poate fi prezent pe data de 26 noiembrie si respectivul avocat sa-l reprezinte, pentru ca eu am sa fiu prezenta. plus ca respectivul avocat a fast de fata la unele amenintari, si chiar un inceput de violenta fizica(imbrancituri) si violente verbale, asta inamplandu-se chiar in fata institutului unde lucrez, avand martori chiar si portarii si unii colegi care intrau spre servici. eu nu am vrut si nu vreau in continuare sa fac rau nimanui, pentru ca bunul simt din mine zice ca se poate si discutand, cu calm, si eu fiind cea care a plecat sa zicem, si care a cerut divortul, (desi el e cel care l-a intetat) ..se pot rezolva astfel de probleme si prin comunicare ceea ce la el lipseste cu precadere totala. fiind o persoana care nu are nici in clin nici in maneca despre legislatie, am apelat la voi sa-mi raspund la unele intrebari. in cazul in care se inrautateste situatia am sa apelez si la justitie, si am sa caut sa adun cat mai multe dovezi, si cati mai multi martori. astept ziua de 26 noiembrie in care se va termina totul, pentru ca i-am lasat tot, eu nu am cerut nimic desi au fost bunuri obtinute in timpul casatorie care sunt si pe numele meu, pentru ca asa mi s-a parut normal, plus ca nu vreu nimic din ce este acolo, nu avem copii, e o chestie cat se poate de simpla... dar ma repet.... cu anumite persoane cu o anumita mentalitate nu prea poti sa mai dicuti normal... ci uneori va trebui un ajutor din partea unor autoritati sa-i faci sa inteleaga ca nu mai merge... si ca vreu libertate si sa fiu lasata in pace, sa nu-mi fie frica sa merg pe strada sau sa-mi pierd locul de munca. eu va multumesc din nou pentru incurajare, si astept in continuare orice solutie referitor la problema mea...
pai am inceput divortul, de comun acord...ultima infatisare va fi pe 26 noiembrie 2007. pana la data asta el ma mai poate considera sotia lui, poate sa-mi faca vre-un rau? a zis ca poate sa ma calce in picioare si ca politia ii va da doar o amenda pentru deranjarea ordinii publice, si ca nu poate sa-i faca altceva pentru ca eu sunt inca sotia lui pana la data de 26 noiembrie. cand imi pot schimba actele cu numele de fata incepand cu ce data daca pe 26 este ultima infatisare la tribunal? pot obtine dupa divort un ordin de restrictie?
va multumesc pentru incurajare si pentru sustinere!
Diferenta de varsta e destul de mare intre noi si dupa 4 ani de casatorie, eu am intalnit pe altcineva mai de varsta mea si decid sa divortez. oricum diferentele de varstra dintre noi duceau la divergente intre noi, dar fara violenta. oricum eram total opusi. s-a ajuns la desfacerea casatoriei de comun acord, dar el realizand de fapt ca ma pierde, a inceput cu amenintari, cu telefoane... si multe.. la care as putea sa am dovezi. si mi-a spus ca pana la cea de-a doua infatisare sunt inca sotia lui si ma poate calca in picioare ori de cate ori vrea el.vrea sa ma lase fara servici, si tot asa. imi este frica... eu nu vreau sa-i fac nici un rau, dar totusi vreau sa-mi traiesc si eu viata, sa am serviciul meu . m-a amenintat ca si dupa pronuntarea divortului imi poate face ce vrea el... ca asa vrea el. sincer m-am saturat sa tremur la fiecare sunet de telefon, din sala , eu lucrand in proiectare navala, si am tras mult si am invatat mult pentru a ajunge aici, si nu vreau sa pierd locul de munca pentru ca e posibil sa intre in sala si sa-mi faca scandal... si sa ma faca in tot felul. nici nu stiu de fapt care este intrebarea mea catre dumneavoastra ci doar cer un ajutor... sa stiu ce pot face pentru linistea mea si pentru a-mi trai viata linistita. va multumesc anticipat! astept totusi un raspuns macar un sfat o parare...orice. eu am doar 27 de ani.