avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate roxanaameliaioana

Activitate roxanaameliaioana

Mulțumesc frumos pentru raspuns

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Exercitarea in comun a autoritatii parintesti presupune implicarea ambilor parinti in deciziile majore care privesc viata copilului. Plecarea intr o tabara nu este o astfel de decizie, cum nu este nici mersul la un film, piscina sau la bunici.

In plus deciziile trebuie luate in interesul copilului si nu in functie de bunul plac al unui parinte.

Prin urmare, cum invatatoarea apreciaza ca fiind benefica aceasta tabara pt copil, fiind deci in interesul lui sa plece, il informati pe tata si atat.

Pensie plătește domnul după ce ne-am judecat 1 an pentru drepturile copiilor, a refuzat în schimb sa plătească pensia din urma la primul proces eu fiind de acord sa mi se acorde pensie alimentara începând cu data la care s-a dat sentința el profitând de faptul ca nu firma angajatoare depunea pensia alimentara îmi dădea cât dorea și când dorea, după ce ne-am judecat și a făcut n contestații la executare am reușit sa primesc drepturile copiilor direct de la angajator conform hotărârilor judecatoresti

proastasatului a scris:

Exercitarea autoritatii parintesti in comun priveste necesitatea acordului celuilalt parinte EXCLUSIV cu privire la chestiuni majore, precum sunt ele definite in l 272/2004, completata si modificata, respectiv:
art 36: alin (3) In sitiuatia in care ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, dar nu locuiesc impreuna, deciziile importante, precum cele referitoare la alegerea felului invataturii sau pregatirii profesionale, tratamente medicale complexe sau interventii chirurgicale, resedinta copilului sau administrarea bunurilor, se iau numai cu acordul ambilor parinti.
Reiese cat se poate de clar ca mersul copilului intr-o tabara nu inseamna "decizii importante" de tipul celor enumerate de lege.
In plus doamna draga, nu exista nicio sanctiune nici pentru invatatoare, nici pentru dvs.
Iar viata copilului, ce sa vezi, culmea nu se invarte, nu graviteaza, nu respira din programul de vizitare.
Asa ca trimiteti copilul linistita in tabara si sa se intoarca sanatos.
In general se va incerca intimidarea dvs constanta, bulversarea vietii copilului, "motivat" de drepturile tatalui. Intrebati intotdeauna si nu va lasati controlata si deranjata. Aveti o viata si copilul si dvs, mai presus de maretia programului de vizitare, desi inteleg, ca tatal nu a cerut.(probabil din maxima preocupare ptr copil) When insa, fara sa citeasca, a formulat deja o acuzare la adresa mamei, ca deh, asa da bine si mai si tine in cazul unor mame mai tematoare.
Incercati sa obtineti refuzul in scris si strangeti probe ptr a solicita autoritate parinteasca exclusiva

ps: pensie plateste domnul?

Tatăl nu are program de vizita deoarece pana în momentul de fata nu a considerat ca este benefic. Copii atâta timp cât au fost la el au venit doar bolnavi, băiatul cel mare ultima data când a fost la tata a venit foarte trist deoarece bunica i-a spus ca cel mai bine ar fi ca unu din băieții sa stea la mine și celalalt la tata ca să nu mai plătească pensia alimentara, acela a fost și momentul în care eu am decis ca fără o hotărâre judecatoreasca pentru dreptul de vizita sa nu mai las copii sa meargă în acel mediu nociv

When a scris:

Aici poate sa aiba probleme invatatoarea.
Daca hotararea judecatoreasca este depusa la scoala si scoala nu solicita acordul ambilor parinti, e o problema. Este autoritate parinteasca comuna si mai ales, fiind vorba despre o tabara ma tem si ca se va intersecta cu programul de vizita al tatalui.
Cel mai bine informati pe celalalt parinte in scris despre tabara si despre recomandarile invatatoarei si mai ales dorinta copilului si vedeti cum motiveaza raspunsul.
Da, e posibil ca dumneavoastra sa nu patiti nimic insa nu cred ca doriti sa faceti probleme si neplaceri celor din jur.


Tatăl se opune doar pentru ca dorește sa ma rog de el sa îmi ofere un acord scris pentru tabăra copilului lucru pe care la spus de fata cu băiatul, da exista o hotărâre de divorț care stabilește domiciliul copiilor la mine, plata pensiei alimentare și exercitarea autorității în comun. Băiatul care urmează sa plece în tabăra cu școala la care învață are 8 ani, am decis sa îl las în tabăra la sfatul doamnei învățătoare care a spus ca o tabăra este foarte benefica în dezvoltarea lor ca și copii. Multumesc
Bună ziua sunt despărțită de tatăl copiilor, acesta momentan nu are drept de vizita dar ii interzice copilului sa meargă în excursie și tabara,susține ca am nevoie de acordul lui scris ce pot păți dacă totuși eu îl trimit în tabăra deoarece acesta își dorește foarte mult sa meargă?