avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot lăsa copilul în tabără dacă tatăl nu este de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot lăsa copilul în tabără dacă tatăl nu este de acord?

Bună ziua sunt despărțită de tatăl copiilor, acesta momentan nu are drept de vizita dar ii interzice copilului sa meargă în excursie și tabara,susține ca am nevoie de acordul lui scris ce pot păți dacă totuși eu îl trimit în tabăra deoarece acesta își dorește foarte mult sa meargă?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Care sunt motivele pt care tatal se opune ? Ce varsta are copilul ? Exista o hotarare care in prezent sa dispuna exercitarea in comun a autoritatii parintesti ?
Tatăl se opune doar pentru ca dorește sa ma rog de el sa îmi ofere un acord scris pentru tabăra copilului lucru pe care la spus de fata cu băiatul, da exista o hotărâre de divorț care stabilește domiciliul copiilor la mine, plata pensiei alimentare și exercitarea autorității în comun. Băiatul care urmează sa plece în tabăra cu școala la care învață are 8 ani, am decis sa îl las în tabăra la sfatul doamnei învățătoare care a spus ca o tabăra este foarte benefica în dezvoltarea lor ca și copii. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
roxanaameliaioana, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu patiti nimic daca lasati copilul in tabara. Tatal nu-si da acordul, caci asta e "contributia" lui la viata copilului. E doar inceputul, in cazul unor astfel de "tatici". Nu-l rugati, ci il informati, acolo unde va obliga legea. Tabara nu intra sub incidenta exercitarii in comun a autoritatii parintesti. In general, daca are astfel de atitudini, ignorati-l si vedeti-va de viata.
Aveti vreo hotarare pentru program, pensie, exercitare autoritate?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exercitarea in comun a autoritatii parintesti presupune implicarea ambilor parinti in deciziile majore care privesc viata copilului. Plecarea intr o tabara nu este o astfel de decizie, cum nu este nici mersul la un film, piscina sau la bunici.

In plus deciziile trebuie luate in interesul copilului si nu in functie de bunul plac al unui parinte.

Prin urmare, cum invatatoarea apreciaza ca fiind benefica aceasta tabara pt copil, fiind deci in interesul lui sa plece, il informati pe tata si atat.
Aici poate sa aiba probleme invatatoarea.
Daca hotararea judecatoreasca este depusa la scoala si scoala nu solicita acordul ambilor parinti, e o problema. Este autoritate parinteasca comuna si mai ales, fiind vorba despre o tabara ma tem si ca se va intersecta cu programul de vizita al tatalui.
Cel mai bine informati pe celalalt parinte in scris despre tabara si despre recomandarile invatatoarei si mai ales dorinta copilului si vedeti cum motiveaza raspunsul.
Da, e posibil ca dumneavoastra sa nu patiti nimic insa nu cred ca doriti sa faceti probleme si neplaceri celor din jur.

Alte discuții în legătură

Tabără copil Martonze Martonze Bună ziua, Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca Andreea_2003 Andreea_2003 ce inseamna , concret, exercitarea autoritatii parintesti, in comun de catre ambii parinti? ce trebuie sa stabileasca impreuna parintii? exercitarea ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii parintesti dxt_morgan dxt_morgan Buna seara, va rog sa ma ajutati intr o problema. In cadrul procesului judecat de catre Judecatorie, s-a decis ca exercitarea autorit parintesti sa fie ... (vezi toată discuția)