Aşa cum a specificat d-na avocat mai sus :
se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte,
În apel, demonstraţi această violenţă, cu înscrisuri, cu martori. Trebuie să arătaţi că sentinţa este netemeinică din considerentul că tatăl copiilor e violent cu Dvs., cu copiii şi cu părinţii dvs., cereţi probaţiunea cu martori, martorii trebuie să fi fost prezenţi la scenele de violenţă ; trebuie să demonstraţi că violenţa asupra copiilor i-a afectat pe aceştia.
Deşi se susţine mai sus că neplata pensiei alimentare nu are a face cu autoritatea părintească, puteţi să vă referiţi la art. din lege care arată că autoritatea părintească este un ansamblu de obligaţii şi drepturi menite a asigura dezvoltarea fizică şi psihică a minorilor, ori aşa cum se vede, ponderea importantă în exercitarea autorităţii părinteşti o reprezintă componenta materială:copiii nu se hrănesc cu sfaturi, nu se îmbracă cu indicaţii preţioase şi nu sunt educaţi cu înjurături . Neplata pensiei alimentare reprezintă abandonul copiilor şi gravă neglijenţă. Lipsa veniturilor legale nu se poate cataloga ca un motiv pentru abandonul familiei dacă tatăl este apt de muncă.