avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se mai poate obtine custodie unica?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se mai poate obtine custodie unica?

Am 2 copii de 12 ani si respectiv 17 ani.sunt despartita de tatal lor de multi ani.In momentul de fata sunt recasatorita iar de 3 ani am hotarare judecatoreasca si custodie comuna cu tatal copiilor.In 3 ani de zile a vb cu fata cea mare o singura data iar de vizita nici nu se ia de vorba deci nu a vizitat copiii niciodata cu toate astea inca depindem de el.Intrebarea mea este ...Pot sa cer custodie unica cum am avut pana acum 3 ani? Atata timp cat nu vrea sa se implice deloc in viata si cresterea copiilor nu vreau sa mai depindem de el in cazul in care e nevoie sa ies cu copiii din tara s.au orice fel de semnatura necesara pt copii.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2016
dragalinapostolachemihaela, utilizator
În cazul dvs este puțin probabil dar nu imposibil. Se poate folosi argumentul privind refuzul de colaborare în ce privește exercitarea autorității părintești. Aveți însă nevoie de probe privind fapte concrete. Dacă tatăl copiilor refuză nejustificat să își exprime acordul pentru călătoria în afara țării aveți la îndemână acțiunea în instanță pentru suplinirea acordului.
Astazi este ziua fetei implineste 17 ani si a plans toata noaptea pentru ca se astepta sa o sune tatal ei dar nu a sunat.o asa face de ani de zile refuza orice legatura cu copii.si cum dragoste cu sila nu se poate eu ca mama sufar de 1000 de ori mai mult cand vad ca sufera copiii din cauza lui.


Ce fel de probe ar trebui? De exemplu in ultimii 3 ani de cand este custodia comuna l.a cautat fata acum 1an a reusit sa vorbeasca putin cu el dupa o zi a inceput sa fie hartuita la telefon de femeia cu care este acum vorbindui urat de mine ,,o suna cu numar ascuns iar fata i.a vorbit urat atunci a sunat tatal ei si vezi doamne a tipat la fata ca dece vorbeste urat cu aia ...atunci iar a plans fata ....apoi dupa scurt timp l.a contactat fata si ia spus ca vrea si ea sa mergem in strainatate in concediu si iar a inceput sa tipe la ea si sa.i vorbeasca urat..ca cei trebuie ei nu poate sa stea acasa..ca el nui da nici o semnatura
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2016
gi-jane2, moderator
Are program de vizita domnul? il respecta? pensia alimentara o plateste?
Daca nu vine la programul de vizita il puteti informa in scris ca fata l-a asteptat, ca absenta lui o face sa sufere foarte mult. informati-l in scris despre activitatile copilei, pentru inceput implicate-l in scris in tot ce tine de activitatea copiilor. Dupa ce raspunsul va intarsia sa apara sau nu va apare deloc, puteti sa va adresati instantei.
In plus, va sfatuiesc sa mergeti cu cei mici la psiholog pentru a avea un raport despre impactul comportamentului tatalui asupra lor, pentru ca instanta sa nu ezite sa va dea custodia.
Nu mai lasati minorii sa ceara acordul pentru diverse activitati telefonic, asta trebuie sa faceti dumneavoastra in scris pentru a avea dovada a neimplicarii domnului.

Incercati insa sa aveti o discutie cu dansul la telefon, eventual sa mergeti la un mediator unde sa cadeti de acord ca sa exercitati singura autoritatea parinteasca asupra copiilor. Am auzit ca instantele isi dau acordul cand parintii din diferite motive se inteleg asa.
E greu de spus daca ati reusi sa obtineti custodie unica.
Pare ca nu ati obtine la o prima vedere si privit in mod general cazul.

Ati avea sanse sa obtineti custodie exclusiva daca tatal ar fi de acord dar mai depinde si cum ar aprecia instanta.
Adica depinde si ce complet nimeriti.
Instanta poate modifica masurile luate cu privire la minori in situatia in care s-au schimbat imprejurarile avute in vedere initial de aceasta.
Formulati o actiune intemeiata pe disp.art 403 c.civ. si solicitati exercitarea autoritatii parintesti de catre dvs. aratand lipsa de implicare a tatalui in viata acestora, in cresterea si educarea minorilor , imposibiltatea de colaborare intre dvs. si tata cu privire la exercitarea autoritatii parintesti in comun, toate acestea avand consecinta prejudicierii interesului superior al minorilor.
Art.403 c.civ.
Modificarea măsurilor luate cu privire la copil
În cazul schimbării împrejurărilor, instanţa de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile şi îndatoririle părinţilor divorţaţi faţă de copiii lor minori, la cererea oricăruia dintre părinţi sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituţiei de ocrotire, a instituţiei publice specializate pentru protecţia copilului sau a procurorului.

Probe: - incrisuri, proba testimoniala ( cu martori ), interogatoriul paratului, ancheta psihosociala si ascultarea minorilor.

Aveti aici o hotarare care va poate ajuta in motivarea si sustinerea actiunii.
[ link extern ] /


Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala pentru schimbarea domiciliului copiilor corando corando Acum 8 ani am obtinut o hatarare definitiva si irevocabila ptr custodia celor 3 copii minori . Am introdus actiune de recalculare pensie de intretinere si ... (vezi toată discuția)
Custodie unica bianca2018 bianca2018 Sunt in proces de divort. am doi copii cu el, fata are 5ani si 5luni si baiatul 6 luni. vreau sa stiu cum pot obti ne custodie unica . el a plecat de 10 luni ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva amandina20 amandina20 buna ziua.as avea o intrebare,am un copil de 3luni si m-am despartit de tatal lui,nu am fost casatoriti,copilul este pe numele lui si as vrea sa il dau in ... (vezi toată discuția)