avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere reconventionala pentru schimbarea domiciliului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere reconventionala pentru schimbarea domiciliului copiilor

Acum 8 ani am obtinut o hatarare definitiva si irevocabila ptr custodia celor 3 copii minori . Am introdus actiune de recalculare pensie de intretinere si parata face o cerere reconventionala in care cere custodia si stabilirea de domiciliu a minorilor la subsemnata in italia sau drept de vizita ceea ce nu a mai cerut niciodata . Poate instanta sa-i dea castig de cauza ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: corando , utilizator 22:41, 17 Aprilie 2013
Odata cu introducerea notiunii de custodie comuna ca si regula, in interesul superior al minorului, este posibil ca instanta sa incuviinteze si in cazul dvs., aceasta.
Avand in vedere ca solicitarea parintelui care doreste stabilirea domiciliului pentru copiii sai, inseamna schimbarea mediului de viata al minorilor, nu cred ca se va incuviinta aceasta doleanta, in schimb planul parental in privinta vizitelor si vacantelor va putea fi acceptat si de catre celalalt parinte, cat si incuviintat de instanta.
multumesc de raspuns dar nu e vorba de custodie comuna
Conform noului Cod civil, custodia comuna este regula, iar custodia unica doar exceptia, ceea ce inseamna ca celuilalt parinte (parata) instanta ii poate acorda sansa de a participa in mod egal la cresterea si educarea minorilor.
Faptul ca dvs. ati obtinut custodia unica acum 8 ani, nu inseamna ca acum, daca parintele celalalt solicita si el custodie unica, instanta va fi de acord cu aceasta, dar este foarte probabil sa i se acorde custodie comuna.

Art. 397 - Exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi
După divorţ, autoritatea părintească revine în comun ambilor părinţi, afară de cazul în care instanţa decide altfel.

Art. 398 - Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.

Art. 403 Modificarea măsurilor luate cu privire la copil
În cazul schimbării împrejurărilor, instanţa de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile şi îndatoririle părinţilor divorţaţi faţă de copiii lor minori, la cererea oricăruia dintre părinţi sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituţiei de ocrotire, a instituţiei publice specializate pentru protecţia copilului sau a procurorului.
Parata in urma unei hot def a fost obligata la plata unei pensii de 396 euro/luna ptr cei 3 copii minori , pensie pe care nu a platit-o niciodata , acumulandu-se 21000 euro ptr care am facut plangere penala ptr abandon de familie . In acesti ani s-a ascuns de autoritati fiind depistata cu ajutorul interpolului , aducandui-se la cunostinta ca este cercetata penal si dosarul va merge in instanta . Parata crede ca solicitand custodia copiilor va scapa de plata pensiei de intretinere . Am depus la dosar probe din care rezulta ca este o femeie imorala , traind in concubinaj in italia , unde are un copil de 7 ani , avand un amant de 28 ani si unul de 70 ani cu care s-a afisat pe pagini de facebook . Sper ca instanta v-a lua in consideratie aceste probe . Orcum va multumesc inca o data ptr. raspunsuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie unica bianca2018 bianca2018 Sunt in proces de divort. am doi copii cu el, fata are 5ani si 5luni si baiatul 6 luni. vreau sa stiu cum pot obti ne custodie unica . el a plecat de 10 luni ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar cu minor Georgiana Trandafir Georgiana Trandafir Urmeaza sa divortam si avem o fetita minora. In cazul divortului la notar se poate cere dreptul total de decizie al mamei? Am inteles ca se poate doar custodie ... (vezi toată discuția)
Se mai poate obtine custodie unica? dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Am 2 copii de 12 ani si respectiv 17 ani.sunt despartita de tatal lor de multi ani.In momentul de fata sunt recasatorita iar de 3 ani am hotarare ... (vezi toată discuția)