avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva

Buna ziua.As dori sa stiu daca pot obtine custodia exclusiva a minorului.Noi fiind div din 2012 si avem custodie comuna.El fiind obligat sa plateasca pensie de intretinere.ACUM este casatorit si plecat din tara,eu as dori sa plec cu fata din tara dar daca avem custodie comuna se poate?Ce ma sfatuiti?Nu plateste pensie si se NU intereseaza de minora.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
risca22, utilizator
Cel mai recent răspuns: guest3333 , utilizator 09:59, 21 Ianuarie 2016
Nu aveti argumente care sa justifice exercitarea in mod exclusiv a custodiei.

Incercati sa obtineti acordul tatalui pt parasirea tarii sau suplinirea acordului prin instanta.

Daca insa doriti sa va stabiliti definitiv in strainatate, atunci opinia mea este in sensul de a obtine o hotarare judecatoreasca in acest sens.
ASTA e problema ca nu stiu unde e tatal,si daca nu se intereseaza de ea si nici nu plateste pensie?il pot da in judecata sa obtin custodia?el amenintand ca fata nu va iesi din tara pana la varsta de 18 ani.
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
risca22, utilizator
Stimată mămică, în instanţă puteţi cere orice, întrebarea este dacă instanţa aprobă ceea ce cereţi.
Eu consider că neglijenţa şi abandonul sunt argumente suficiente pentru a oţine autoritatea părintească unică. Dar trebuie să dovediţi că nu plăteşte pensia alimentară de mai mult de 3 luni, asta o puteţi face fie făcând plângere penală pentru abandon, fie scriindu-i pe email sau scrisoare recomandată cu aviz de primire prin care îi solicitaţi plata pensiei de întreţinere.
Scrieţi-i la ultima adresă cunoscută, sau pe facebook sau părinţilor, rudelor, oricui care ar putea şti unde se află, dacă nu e de găsit, declaraţi-l dispărut la Poliţie. Este un proces de durată. Dar văd că aveţi informaţii despre el.
Pentru a demonstra neglijenţa, la fel, trebuie să demonstraţi că nu a vizitat copilul din 2012, că nu a vorbit cu el, că Dvs. aţi vrut să-l contactaţi în probleme care privesc copilul şi nu aţi reuşit , puteţi avea şi martori.
Buna ziua.cunostinte de el am avut pana anul trecut doar prin tel odata pe an.doar din auzite stiu ca e plecat din tara.in rest nimic mai mult.dar eu am fost si la psiholog cu fata . Am expertiza psihologica .avand probleme cu ea din motivul acesta.fata nu vrea nici macar sa il auda atunci cand suna odata pe an.As dori cu orice pret sa obtin custodia exclusiva.AM fost internata cu ea in spital el nu a dat nici un semn.as dori sa o mut la alta scoala dar fara acordul lui nu pot face nimic.Iar pensie de intretinere am primit doar un an de zile ca dupa aia s-a casatorit si a plecat din tara si dus a fost.
Dar daca l-as scoate din drepturile parintesti nu ar fi mai indicat???/
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2016
risca22, utilizator

Alte discuții în legătură

Neimplicare din partea tatălui - pot cere custodie exclusivă? CarmenBugeac CarmenBugeac Daca am o hotarare judecatoaresca in vare tatal a cerut program de vizita dar nu a venit nicodata de can am nascut chiar si dupa ce instanta ne dat custodie ... (vezi toată discuția)
Divort cu custodie exclusiva ! alinabarac1982 alinabarac1982 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Sunt casatorita si am doi copii mici ( fetita 1.5 ani ) baiatul ( 2.5 ani ) sotul meu in acte a jucat tot la ... (vezi toată discuția)
Custodie comună fără drept la vizită, domiciliul copilului la mama (stabilită în germania). cum se poate obține custodia totală? Lidia2907 Lidia2907 Buna ziua am o fetita in varsta de 5 ani care a rezultat dintr-o relație de concubinaj in urma unui proces care l-am avut în 2016 instanță a hotărât: ... (vezi toată discuția)