avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate Cr401dt

Activitate Cr401dt

Multumesc pt raspunsuri.
Ps:Aveati dreptate,se scrie "ati"in propozitia scrisa mai sus,"a-ti" doar cand e la pers I.
Eu credeam ca o sa fie 2/8 sau 4/8 impreuna cu fratele meu.Nu am inteles cum a-ti ajuns la cota 3/8.Mi-ar placea sa stiu cum a-ti calculat.Multumesc mult.

raluk0207 a scris:


Dvs și fratele veti avea împreună 3/8.
Soția are 5/8, cota care la deces va fi moștenită integral de fiul ei.


Nu suntem adoptati si nu am inteles exact.Eu si fratele meu vom mosteni jumatatea care i-a fost donata tatalui meu sau 1/4 care este deja dreptul nostru in momentul de fata ea fiind in viata?

Nicoleta Cristina Romascanu a scris:

După moartea ei, averea ei va fi moștenită doar de către fiul ei.
Dvs. și fratele dvs. rămâneți cu ceea ce ați moștenit de la tatăl dvs. Nu o veți moșteni și pe ea, pentru că nu sunteți copiii ei. (V-a adoptat cumva? Dacă nu, atunci ea are un singur copil -- pe cel născut de ea -- si numai acesta o va moșteni).

Cotele sunt aceleasi chiar daca nu avea acea donatie daca nu ma insel.Dar dupa moartea ei cotele se vor schimba avand in vedere ca ea are fiu (fratele vitreg sau prin aliata cum vreti sa-i spuneti)si eu mai am un frate.Ea ar putea sa schimbe ceva in legatura cu testamentul sau o vanzare-cumparare in timpul vietii?

raluk0207 a scris:

Atunci cotele se raportează la jumătate.
Soția va avea 1/4 din 1/2 = 1/8, la care se adaugă jumătatea ei din imobil, in total 5/8.
Dvs și fratele veti avea 3/4 din 1/2, adică 3/8 (împărțit la 2 înseamnă 3/16 fiecare)

Trebuie sa specific ca,casa e mostenire de la tatal ei si in timpul casniciei cu tatal meu ea i-a donat jumatate di proprietate.

raluk0207 a scris:

Soția 1/4, dvs si fratele 3/4.

Tatal meu a murit de curand,era recasatorit de 15 ani cu o doamna(mama vitrega) care i-a donat jumatate din proprietate lui.Ea are un copil din prima casatorie si eu mai am un frate.Daca facem succesiunea acum ce parte di proprietate ne revine fiecaruia?