avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după decesul tatălui, recăsătorit cu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după decesul tatălui, recăsătorit cu o doamnă căreia i-a donat jumătate din proprietatea lui. Care sunt cotele fiecăruia?

Tatal meu a murit de curand,era recasatorit de 15 ani cu o doamna(mama vitrega) care i-a donat jumatate din proprietate lui.Ea are un copil din prima casatorie si eu mai am un frate.Daca facem succesiunea acum ce parte di proprietate ne revine fiecaruia?
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:35, 17 Iunie 2018
Soția 1/4, dvs si fratele 3/4.
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
raluk0207, utilizator
Trebuie sa specific ca,casa e mostenire de la tatal ei si in timpul casniciei cu tatal meu ea i-a donat jumatate di proprietate.

raluk0207 a scris:

Soția 1/4, dvs si fratele 3/4.

Atunci cotele se raportează la jumătate.
Soția va avea 1/4 din 1/2 = 1/8, la care se adaugă jumătatea ei din imobil, in total 5/8.
Dvs și fratele veti avea 3/4 din 1/2, adică 3/8 (împărțit la 2 înseamnă 3/16 fiecare)
Cotele sunt aceleasi chiar daca nu avea acea donatie daca nu ma insel.Dar dupa moartea ei cotele se vor schimba avand in vedere ca ea are fiu (fratele vitreg sau prin aliata cum vreti sa-i spuneti)si eu mai am un frate.Ea ar putea sa schimbe ceva in legatura cu testamentul sau o vanzare-cumparare in timpul vietii?

raluk0207 a scris:

Atunci cotele se raportează la jumătate.
Soția va avea 1/4 din 1/2 = 1/8, la care se adaugă jumătatea ei din imobil, in total 5/8.
Dvs și fratele veti avea 3/4 din 1/2, adică 3/8 (împărțit la 2 înseamnă 3/16 fiecare)

Cr401dt, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După moartea ei, averea ei va fi moștenită doar de către fiul ei.
Dvs. și fratele dvs. rămâneți cu ceea ce ați moștenit de la tatăl dvs. Nu o veți moșteni și pe ea, pentru că nu sunteți copiii ei. (V-a adoptat cumva? Dacă nu, atunci ea are un singur copil -- pe cel născut de ea -- si numai acesta o va moșteni).
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul tatalui meu care s-a recasatorit Andrei.V.M Andrei.V.M Tatal meu a murit, era recasatorit de 25 ani cu o doamna (mama vitrega) impreuna cu care au construit o casa si au dat nastere surorii mele. De curand a murit ... (vezi toată discuția)
Succesiune mocanuvalentin mocanuvalentin Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Mostenire fiu cu tata vitreg tss_2000 tss_2000 La doi ani dupa ce m-a nascut mama mea s-a recasatorit. Tatal vitreg m-a crescut de mic (fara sa ma adopte sau infieze legal). In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)