avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un copil.Tatal si copilul din a 2 casatorie au decedat.An urma decesului tatalui meu a ramas un apartament.Cum se amparte la succesiune. Mentionez ca mama vitrega traieste.
Cel mai recent răspuns: S-Valentina , utilizator 12:57, 31 Decembrie 2015
Când a fost achiziţionat apartamentul? Când trăia mama dvs. sau în timpul celei de-a doua căsătorii a tatălui dvs.?
Din demolarea casei parintesti an 1989.
Pentru stabilirea mostenitorilor nu are importanta anul ci cu cine era casatorit (daca era casatorit) sau daca detinea in proprietate apartamentul anterior casatoriilor.
Era dobandit din a doua casatorie
daca apartamentul a fost dobandit in timpul celei de-a doua casatorii, acesta reprezinta un bun comun al tatalui dvs si al celei de-a doua sa sotii. prin urmare, sotia tatalui are dreptul la 1/2 din acest apartament , iar cealalta jum. se va imparti intre sotia tatalui, acesteia revenindu-i 1/4 si cei doi frati, dvs, si fratele dvs bun.
daca tatal dvs a adoptat copiii celei de- a doua sotii, at si acestia vor avea vocatie succesorala la succesiunea tatalui dvs.

astfel, sotia tatalui dvs va detine 1/2 + 1/4 din imobil, restul il veti detine dvs si fratele dvs.
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2015
Roxana alina Stancu , Avocat

Alte discuții în legătură

Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)
Moaºtenire. cote cuvenite. lidy lidy am o nelămurire tata vitreg şi mama au 2 copii 1 copil comun (X ) şi eu (Y)doar al mamei din altă căsătorie, tata vitreg a murit în 2007 ,a fost ... (vezi toată discuția)
Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, ... mateidonea mateidonea Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, sper sa ma ajutati. Unchiul meu (fratele mamei) a decedat recent si a carui sotie a decedat cu ... (vezi toată discuția)