avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune după decesul tatălui, recăsătorit cu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune după decesul tatălui, recăsătorit cu o doamnă căreia i-a donat jumătate din proprietatea lui. Care sunt cotele fiecăruia?

Tatal meu a murit de curand,era recasatorit de 15 ani cu o doamna(mama vitrega) care i-a donat jumatate din proprietate lui.Ea are un copil din prima casatorie si eu mai am un frate.Daca facem succesiunea acum ce parte di proprietate ne revine fiecaruia?
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:35, 17 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
2 Frati pe o mostenire. Ce se mosteneste se imparte la 2. Baiatul ei a mostenit-o la timpul lui pe ea si nu are dreptul la mostenire dupa el. Doar daca a murit si ea de curand si baiatul ei constata ca donatia mamei i-a afectat cota rezervatara de mostenire atunci poate deschide proces sa anuleze donatia si atunci va dura. Daca e asa mai bine negociati si ajungeti la o intelegere.
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2018
GermanAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa decesul tatalui meu care s-a recasatorit Andrei.V.M Andrei.V.M Tatal meu a murit, era recasatorit de 25 ani cu o doamna (mama vitrega) impreuna cu care au construit o casa si au dat nastere surorii mele. De curand a murit ... (vezi toată discuția)
Succesiune mocanuvalentin mocanuvalentin Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Mostenire fiu cu tata vitreg tss_2000 tss_2000 La doi ani dupa ce m-a nascut mama mea s-a recasatorit. Tatal vitreg m-a crescut de mic (fara sa ma adopte sau infieze legal). In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)