avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate Petre_Vitan

Activitate Petre_Vitan

Răspuns la discuția Spatii comune la bloc


ynocentta a scris:

fac un abuz de putere pentru ca orice proprietar ar avea dreptul legal sa ocupe un coltisor din spatiu comun al blocului.

Ca sa nu mai fiti acuzat de savarsirea diferitelor fapte ,supuneti discutiei in cadrul comitetului executiv necesitatea respectarii dispozitiilor in vogoare respectiv partea cpmuna de imobil sa nu detina bunuri ale proprietarilor
de altfel autoritatile inclusiv ISU nu permit depozitarea de bunuri persoanle in partea comuna de imobil
Puteti decide in cadrul comitetului executiv ca partea comuna de imobil sa poate fi utilizata de catre unii proprietari prin incheierea de contracte de inchiriere,sumele astfek obtinute urmand sa fie depozitate in fondul de reparatii
Dispozitia in vigoare prevede fara exceptie ca proprietarii nu pot schimba aspectul si destinatia partii comune fara acordul asociatiei de proprietari

Va multumesc frumos pentru sugestii si lamuriri.
Răspuns la discuția Spatii comune la bloc
Multumesc frumos pentru raspuns.
Dulapurile de care vorbesc nu sunt amplasate pe casa scarii ce pe holul blocului unde sunt situate apartamentele.
Am facut mai multe notificari asupra celor care au ocupat spatiul comun fara acordul asociatiei ori al vecinlor insa ignora orice avertismment primit.
Răspuns la discuția Spatii comune la bloc


Cabinet de Avocat "Dragos Barnea Madalin" a scris:

Spatiile comune nu sunt destinate a fi ocupate cu dulapuri sau alte obiecte; Daca fiecare proprietar/locatar si-ar ocupa spatiul detinut in coproprietate indiviza cu un anume obiect sau mai multe, unde s-ar ajunge... ?
DACA HOTARAREA SE VA DOVEDI A FI UNA LEGALA, cei care spun ca nu vor plati niciodata, ar putea fi dati in judecata pentru neplata, fara ca Asociatia sa aiba vre-un drept de a le refuza incasarea intretinerii. NU are nicio treaba plata si incasarea intretinerii cu neplata unei sume pretinse ca urmare a adoptarii unei hotarari a Asociatiei.
Presupunand ca le veti refuza incasarea intretinerii, ce veti face in continuare ? le veti calcula penalitati pentru neplata si veti formula cerere de chemare in judecata ? in conditiile in care persoanle respective au venit sa plateasca si ati refuzat sa le incasati intretinerea....!


Nu stiu cum sa fac si de aceia am apelat la ajutorul acestui forum. Nu este corect nici fata de proprietarii care au platit si inca platesc o suma de bani pentru ocuparea spatiului comun si de aceia as vrea ca cineva sa-mi sugereze o solutie legala pentru rezolvarea acestei probleme.
Răspuns la discuția Spatii comune la bloc
Nu avem un contract de inchiriere deoarece asa cum am precizat, acele dulapuri au fost puse pe holurile blocului abuziv, fara acordul asociatiei s-au al vecinilor.
Deci sa inteleg ca hotararea adunarii generale nu are un temei legal si nu ar trebuie sa mai cerem o chirie lunara pentru ocuparea spatiului comun?
Buna ziua! Ma numesc Ajudelui Petrica si sunt presedintele unei asociatii de proprietari.
In urma adunarii generale care a avut loc in luna Februarie, sa decis ca acei proprietari care au pe spatiile comune dulapuri,biciclete, carucioare sau orice alte obiecte , sa plateasca lunar o suma de bani in functie de dimensiunea obiectului si de spatiu ocupat
Suma incasata se scrie pe chitanta de intretinere. Exemplu: 100 lei intretinere luna Martie + 10 lei fond de reparatii + 20 lei dulapul de pe hol.
Dupa aceasta sedinta, la cateva zile distanta am fost asaltat de unii proprietari care au dulapuri pe hol, reprosandu-mi in mod repetat ca fac un abuz de putere pentru ca orice proprietar ar avea dreptul legal sa ocupe un coltisor din spatiu comun al blocului. Aceste persoane care calca in picioare hotararea adunarii generale, sunt atat de agresive incat nu se poate comunica cu dansii.
Aseara a fost zi de incasare a intretinerii. Doi proprietari au refuzat sa plateasca si dulapurile de pe hol pe motiv ca este ilegal sa incasam niste bani doar pentru ca si-au pus un dulap in fata usii.
As vrea sa va intreb urmatoarele:
-Decizia adunarii generale este una legala in ce priveste plata acestor spatii comune ocupate cu dulapuri ?
- Daca hotararea este legala cum ar trebui sa procedez ca sa plateasca si cei care spun ca nu vor plati niciodata? Stiu ca o varianta ar fi sa refuzam incasarea intretinerii daca acesta nu vrea sa plateasca si chiria spatiului ocupat abuziv iar apoi dupa 90 de zile sa-l actionez in instanta pentru neplata cotelor de intretinere insa nu stiu cat de legala ar fi aceasta varianta.
Mentionez ca banii care se incaseaza de la aceste persoane care ocupa diverse spatii comune sunt folositi pentru intretinere lunara a blocului iar sumele cheltuite se regasesc pe listele de intretinere la sectiuna "Cheltuilei adminsitrative".
Multumesc!