Dorim sa demaram un PUZ in intravilanul orasului Cluj Napoca pe o suprafata de teren de 25,000mp. Terenul este intre case pe toate cele 4 laturile. Suntem de acord cu totii cu demararea PUZului, dar avem urmatoarea problema:
Avem un vecin care nu si-a intabulat terenul si detine un titlu de proprietate de la beneficiarii anteriori. Am inteles ca ar mai avea si ceva contract de vanzare cumparare care nu s-a facut la notar, dar s-a facut cu martori. Referitor la beneficiarii initiali, cred ca nu ii mai gaseste nicidecum. Ei ar dori sa si-o intabuleze pe numele lor, dar nu pot.
Din punctul meu de vedere avem 2 variante:
1. Asteptam in continuare sa-si rezolva problema. Am inteles de la vecini ca de mai multi ani se straduieste cu intabularea, dar fara folos.
2 Beneficiarul initial nu mai are titlul de proprietate, deci nu mai este terenul lui. Pe de alta parte, beneficiarul actual nu si-l poate intabula pe numele lui, deci nu este nici al lui. Daca noi demaram PUZ-ul considerand ca acela este un teren liber / al Primariei, este gresit? Ne poate da ulterior in judecata ca am procedat gresit?
Daca asteptam dupa el, putem astepta la infinit, M-am oferit sa incerc sa-l ajut, gratuit, doar sa-mi prezinte toate actele care le are sa ma pot interesa ce sa facem, dar nu a fost de acord, Mi-a dat doar titlul de proprietate care e pe numele beneficiarului initial. Cum sa procedez?