Dorim sa demaram un PUZ in intravilanul orasului Cluj Napoca pe o suprafata de teren de 25,000mp. Terenul este intre case pe toate cele 4 laturile. Suntem de acord cu totii cu demararea PUZului, dar avem urmatoarea problema:
Avem un vecin care nu si-a intabulat terenul si detine un titlu de proprietate de la beneficiarii anteriori. Am inteles ca ar mai avea si ceva contract de vanzare cumparare care nu s-a facut la notar, dar s-a facut cu martori. Referitor la beneficiarii initiali, cred ca nu ii mai gaseste nicidecum. Ei ar dori sa si-o intabuleze pe numele lor, dar nu pot.
Din punctul meu de vedere avem 2 variante:
1. Asteptam in continuare sa-si rezolva problema. Am inteles de la vecini ca de mai multi ani se straduieste cu intabularea, dar fara folos.
2 Beneficiarul initial nu mai are titlul de proprietate, deci nu mai este terenul lui. Pe de alta parte, beneficiarul actual nu si-l poate intabula pe numele lui, deci nu este nici al lui. Daca noi demaram PUZ-ul considerand ca acela este un teren liber / al Primariei, este gresit? Ne poate da ulterior in judecata ca am procedat gresit?
Daca asteptam dupa el, putem astepta la infinit, M-am oferit sa incerc sa-l ajut, gratuit, doar sa-mi prezinte toate actele care le are sa ma pot interesa ce sa facem, dar nu a fost de acord, Mi-a dat doar titlul de proprietate care e pe numele beneficiarului initial. Cum sa procedez?
fiecare detinator de imobil intravilan il are declarat la primaria locala, care ii stabileste impozitul. inregistrarea aceasta se numeste rol fiscal si are forma unui jurnal. cine figureaza ca proprietar in acest rol, acela este recunoscut ca detinator al imobilului. e bizar ca stiti de PUZ si de rol nu. se mai intampla