avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Activitate mariusgg

Activitate mariusgg

Răspuns la discuția GDPR - Lipsă consimțământ
Astept in continuare...
Răspuns la discuția Telefon personal
Nu sunt jurist, dar la serviciu am multi colegi cu telefoane de serviciu, deci pot să vă răspund din experiență. În afara orelor de program, nu sunteți oblgată să răspundeți nici măcar la telefonul de serviciu (mulți dintre colegii mei îl lasă la birou) și cu atât mai puțin la un telefon personal. Au fost situații când conjunctura cerea revenirea din concediu și angajații nu au răspuns la telefon.
La firma la care lucrez, am reprezentantul unei alte firme (pentru care prestez servicii) care mi-a trimis acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal cu opțiune bifată la „nu sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal”. Ce trebuie să fac în continuare?
Pe de o parte, GDPR spune că nu poți condiționa acordul de îndeplinirea unui contract, pentru că atunci nu ar mai fi liber consimțit, pe de altă parte lipsa consimțământului îmi anulează practic contractul, pentru că eu nu am dreptul să-i stochez datele (nume, funcție și loc de muncă) și deci ar trtebui să distrug contractul.
Aștept ajutor...