avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate Mazare_c

Activitate Mazare_c

Răspuns la discuția Masina
Masina am cumparato din iasi si am.venit la botosani sa o inmatriculez. La biroul de acte auto. mi a cerut factura prin care doamna a cumparat masina de la firma. Pe cartea masinii si certificatul de inmatriculare e scrisa firma ca proprietar . Pe contractul c/v ditre mine si doamna este stampila de la fisc cum ca femeia nu are datorii

cyan a scris:

Si nu v-a dat certificatul fiscal?
Acum fiscul pune o stampia pe certifcatul de instrainare prin care se confirma ca vanzatorul a platit impozitul.

Cine v-a cerut factura cu care a achiztionat madina vazatoarea?
Ptr a inregistra si inmatricula masina este suficient contractul de v/c dintre dvs si vanzatoare, nu si actul prin care vanzatoarea a dobandit masina.

A inregistrat-o si a scos-0 cand am cumparat-0

cyan a scris:

Vanzatoarea a avut masina inregistrata la fisc?

Am fost la un birou de acte auto si mi s-a cerut factura dintre firma si doamna respectiva. Eu am contract de v/c cu femeia asta dar ea nu are legatura dintre firma si ea. Ea sustine ca nu a primit nici o factura de la firma; de asta cred ca nici nu a inmatriculat-0 pe ea
cyan a scris:

Nu ati facut contract de v/c cu doamna respectiva?
Nu aveti nevoie de factura daca aveti contract intre dvs si vanzatoare.

Nu imi da nici factura si nici copie dupa factura. In rest am certificat de inmatriculare si cartea de identitate a masinii. Pe certificat si carte nu scrie ca ar fi fost instrainata sau vanduta. Se poate ca firma sa fi dat masina fara factura?

cyan a scris:

Pentru a o inmatricula in baza facturii de la firma trebuie sa aveti contract de v/c intre firma si dvs..

Discuție Masina
Am cumparat o masina de la o doamna care o avea de la o firma. Eu nu am fost atent la acte dar firma nu a dat factura doamnei. Cel putin asa zice doamna. Am sunat la firma si am vorbit cu patronul care ma tot amana cu o copie a facturii. Tot gaseste motive sa nu mi-o dea. Ba ca e contabilul plecat, ba ca i-a murit mama. Tind sa cred ca firma nu a eliberat factura pe masina. Cred ca doamna aia ar fi inmatriculat-o daca avea si factura. Eu am cartea de identitate si certificatul masinii. In acte este scris ca proprietarul e firma. Ce pot face?