avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1513 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Masina
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Masina

Am cumparat o masina de la o doamna care o avea de la o firma. Eu nu am fost atent la acte dar firma nu a dat factura doamnei. Cel putin asa zice doamna. Am sunat la firma si am vorbit cu patronul care ma tot amana cu o copie a facturii. Tot gaseste motive sa nu mi-o dea. Ba ca e contabilul plecat, ba ca i-a murit mama. Tind sa cred ca firma nu a eliberat factura pe masina. Cred ca doamna aia ar fi inmatriculat-o daca avea si factura. Eu am cartea de identitate si certificatul masinii. In acte este scris ca proprietarul e firma. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Mazare_c , utilizator 14:26, 17 Iunie 2018
Pentru a o inmatricula in baza facturii de la firma trebuie sa aveti contract de v/c intre firma si dvs..
Nu imi da nici factura si nici copie dupa factura. In rest am certificat de inmatriculare si cartea de identitate a masinii. Pe certificat si carte nu scrie ca ar fi fost instrainata sau vanduta. Se poate ca firma sa fi dat masina fara factura?

cyan a scris:

Pentru a o inmatricula in baza facturii de la firma trebuie sa aveti contract de v/c intre firma si dvs..

Notificati oficial firma cu obligatia punerii la dispozitie a documentelor vehiculului sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Nu ati facut contract de v/c cu doamna respectiva?
Nu aveti nevoie de factura daca aveti contract intre dvs si vanzatoare.

Am fost la un birou de acte auto si mi s-a cerut factura dintre firma si doamna respectiva. Eu am contract de v/c cu femeia asta dar ea nu are legatura dintre firma si ea. Ea sustine ca nu a primit nici o factura de la firma; de asta cred ca nici nu a inmatriculat-0 pe ea
cyan a scris:

Nu ati facut contract de v/c cu doamna respectiva?
Nu aveti nevoie de factura daca aveti contract intre dvs si vanzatoare.

Alte discuții în legătură

Fiscal masina genoveva-gina genoveva-gina buna ziua! am si eu o problema. am cumparat o masina iar vanzatorul nu ne-a dat fiscal, inistand sa mergem sa luam fiscalul de la vanzatorul anterior. Acesta ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina floringamanus floringamanus am cumparat o masina inmatriculata pe firma am toate documentele masini talon si carte identitate,nu am factura nu am fiscal masina a fost cumparata de la o ... (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)