avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Activitate ibar

Activitate ibar

actele nu poarta data sedintei comisiei.
avertisment scris exista in codul muncii. asta stiu sigur :)
pt achitarea prejudiciului nu sa intocmit niciun acord cu salariatul.
Ce pot sa spun? doar ca sefa mea insista sa piarda in instanta.

multumesc mult pt tot ajutorul oferit!!!
Buna ziua!

Revin iar cu fabulosul meu caz. Astazi, dna Director a schimbat actele PV in urma cercetarii disciplinare si decizia de sanctionare cu data de 09.07.2018 desi cercetarea a avut loc in data de 28 iunie.
Data de 9 iulie, ca data de intocmire a actelor este legala? Nu e cam tarziu atat pt PV cat si pt decizia de sanctionare?
In decizia de sanctionare poate scrie: se sanctioneaza salariatul ___ cu "avertisment scris + achitare prejudiciu" ?
Suma de plata nu a fost menionata in niciun act. Un singur membru al comisiei a propus ca sanctionare avertisment + achitare prejudiciu. Nu ar trebui ca aceasta suma sa fie mentionata dc tot i se imputa? Cum i se retine prejudiciul daca a fost trecut in decizia de sanctionare? Eu pe statul de plata nu ii pot face retinere orisicum. In regulamentul intern al companiei nu este prevazuta niciun fel de sanctiune si nici la plata prejudiciului in caz de "distrugere" .

Va multumesc si sper ca nu am stresat prea tare in aceste 3 saptamani decand ma lupt cu acest caz.
Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Refaceti-le, ca aveti dovada pe email ca vi s-a solicitat asa ceva

ce fac? refac actele asa cum s-a cerut de catre conducere?
buna ziua! revin cu noi informatii intrucat acest caz ma depaseste.
Actele nu le-am primit pt a i le trimite salariatului prin posta. Insa acum cateva minute am primit un email de la dna directoare:
"Te rog sa precizezi mai clar abaterea savarsita de ___ conform Regulamentului de ordine interioara, sa precizezi exact conform Notei intalnire cercetare disciplinara –propunerile de sanctionare exact cum sunt specificate de fiecare membru.
Nu reiese gravitatea faptei din Procesul Verbal. (in referatul dinsei este specificat simplu: a aruncat cu un pix in motor care s-a spart)

De asemenea in Nota explicativa, salariatul ____ precizeaza ca isi asuma si accepta fapta –care nu apare mentionat in Procesul Verbal si nici in Decizie, ca accepta plata monitorului avariat, nu apare nici in Proces Verbal si nici in Decizie. (A spus ca s-a oferit sa faca asta la momentul la care a mers sa anunte incidentul cerandu-si si scuze, dar i s-a refuzat dna dorector spunandu-i" lucrurile nu vor ramane asa)

Data deciziei –este data de ieri 3 Iulie 2018 –la care i se comunica Decizia companiei, in urma redactarii documentelor si intalnirii spre semnarea documentelor –care a avut loc ieri.
Procesul Verbal –are de asemenea data de 3 iulie 2018, pentru ca nu a fost redactat si confirmat inca in data de 28 iunie la momentul intalnirii.

Am nevoie de redactarea completa si corecta a documentelor conform celor de mai sus –pana maine 5 iulie la ora 2:00 PM"
Eu am facut actele cu data de 28 iulie dupa ce a avut loc intalnirea, i =n jurul orei 19.30.. chiar daca ele au fost semnate a doua zi pe 29 iunie in jurul orei 10.00. La ora aceea tarzie nu a mai dorit nimeni sa stea pt semnaturi.
ok. multumesc!
I.am explicat de acum 2 sapt. Cum poate solutiona rapid acest caz dar a spus ca lucrurile nu vor ramane asa.
I.am explicat si ieri ca acel termen nu exista, dar a motivat ca ea dc vroia sa ii faca rau, putea sa ceara concedierea salariatului infiferent ce ar zice comisia pt ca ea este director si ea hotaraste. Dar ne arata bunavointa si ramane cu avertisment.
Eu acum ce fac? Iau actele de ieri chiar dc salariatul a scris pe ele ca nu corespund cu cele discutate,i le trimit prin posta cu confirmare de primire?
Buna dimineata!
Cazul meu continua. Deja mie mi se pare aberant. Au trecut 2 sapt jumatate.
Cum ziceam, comisia de cercetare disciplinara a votat lt ssnctiune cu avertisment. Asa ca am facut nota intalnirii, pv si decizia de ssnctionare cu "avertisment scris".
Ieri a venit colegul sa i se dea verdictul si sa semneze de luare la cunostinta.
Dna director a invitat la aceasta discutie intreaga comisie, iar colegul a solicitat sa fie insotit de hr (eu) si seful direct. Dupa o discutie primest actele fcute de mine. El sesizeaza ca pe scte era scris "avertismenf scris final" . Auzind final m.am uitat pe documente si acestea nu erau ce dadusem eu dnei director la semnat. A adaugat ea cuvantul final pe cele 3 acte. In plus, pe decizia de sanctiune eu am specificat exact motivul inscris de dinsa in referat ( a aruncat cu un pix in monitor care s.a spart), iar la momentul semnarii era schimbat cu diverse adagir ale dinsei. A adaugat ca decizia va fi adusa la cunostinta in 10 zile di a mai adaugat ca la urmatoarea abarere salariatul poate fi retrogradat sau concediat. Este corect? " inculpatul" a scris pe decizie ca acestea nu corespund cu ceea ce s.a discutat si a plecat. Ce am eu de facut intr.o astfrl de situatie? Multumesc!
multumesc mult!
Buna ziua!
La cercetarea disciplinara ce a avut loc joi seara, din comisie au facut parte: reprezentantul salariatului, 1 sef departament, 1 sef alt departament, avocatul companiei. "Inculpatul" a fost ascultat, i s-au pus intrebari, concluzia finala: reprezentantul salariatului a votat pt avertisment fiind la prima abatere, 1 sef departament a votat pt avertisment + plata daunei, 1 sef alt departament a votat pt avertisment + concediere la urmatoarea abatere. Avocatul nu a votat. Eu am pegatit nota din timpul sedintei, procesul verbal cu mentionarea sanctiunii "avertisment scris" in dreptul celor 3 votanti si decizia de sanctiune cu aceeasi abatere "avertisment scris" . Acesteau au fost inmante doamnei director spre a fi semnate si aduse la cunostinta salariatului cercetat in 5 zile calendaristice. Eu le-am inregistrat cu data de 28.06, data desfasurarii cercetarii disciplinare in intervalul orar 18-19.20(aprox.), dar i le-am dat la semnat pe 29.06 in jurul orei 10.30 intrucat in seara de dinainte dinsa nu mai era prezenta, De cand incep sa curga cele 5 zile calendaristice in care salariatul poate lua la cunostinta metoda de sanctiune? din 28.06 sau din 29.06? Multumesc frumos!