avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters477673

Activitate ContSters477673

In cazul unui furt din magazin in urma căruia managerul magazinului a depus plangere ceea ce a dus la semnarea unui proces verbal intocmit de politie in care inculpatul a semnat o declaratie scrisa de politist (cum ca regreta și ca este la prima abatere). Actul s-a incheiat intre managerul magazinului si politisti iar cel ce a comis fapta nu a primit nimic...nici o hartie, nu i-a fost cerut numarul de telefon, i s-au preluat datele, amprentele și poze, iar apoi a fost trimis acasă spunandu-i-se că este posibil că procurorul sa renunțe la urmărirea penală, deoarece faptasul fost cooperant recunoscand din prima fapta si regretand-o. Produsele au fost lasate in magazin iar valoarea lor era de 20 ron.
Acum a fost căutat de poliție să se prezinte la secție deoarece nu s-a renunțat la up. De ce este chemat și ce se poate întâmpla in cazul urmăririi penale?
Răspuns la discuția Furt din magazin
Am înțeles, eu întrebam doar dacă motivul respingerii ar putea fi neprezentarea. Dar dacă ziceți că nu este obligatorie, nu cred că s-ar respinge din cauza asta, nu? De respins știu că se poate chiar și fiind prezent inculpatul.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu este obligatorie prezenta faptuitorului sau angajarea avocatului, dar nu am cum sa anticipez eu solutia daca nu cunosc dosarul, eu v-am spus doar ca exista si varianta respingerii.



Răspuns la discuția Furt din magazin
Doar din cauza neprezentarii? Deoarece prejudiciul a fost foarte mic și a fost recuperat, inculpatul își regretă fapta...nu văd alt motiv pentru care s-ar putea respinge. Să înțeleg că prezența inculpatului sau angajarea unui avocat este obligatorie?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu cunosc dosarul respectiv dar exista si posibilitatea sa se respinga cererea.

Răspuns la discuția Furt din magazin
Înțeleg. In cazul in care nu și-ar angaja avocat și nu s-ar prezenta, riscă ceva? Adică i s-a spus că procurorul a decis să renunțe la up. Întrebarea este: se poate respinge aceasta decizie în cazul lipsei inculpatului sau ce se poate întâmpla? Va mulțumesc frumos pentru răspunsuri! Chiar nu știm cu sa rezolvăm, deoarece credeam că nu se mai întâmplă nimic după ce i-au zis că ar fi renunțat la caz, nu știam că va mai fi nevoie de instanța.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Se judeca in lipsa daca a fost citata legal. Are posibilitatea sa isi angajeze avocat care sa o reprezinte.

Răspuns la discuția Furt din magazin
In cazul in care va fi citat de instanța, dar nu se va putea prezenta din motive personale, ce se poate întâmpla? Persoana respectiva nu locuiește in țară.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Este posibil ca procurorul sa dispuna o solutie de renuntare la up. Ordonanta se trimite instantei pentru confirmare. Veti fi citat de instanta.

In cazul unui furt din magazin in urma căruia managerul magazinului a depus plangere ceea ce a dus la semnarea unui proces verbal intocmit de politie in care inculpatul a semnat o declaratie scrisa de politist (cum ca regreta și ca este la prima abatere). Actul s-a incheiat intre managerul magazinului si politisti iar cel ce a comis fapta nu a primit nimic...nici o hartie, nu i-a fost cerut numarul de telefon, i s-au preluat datele, amprentele și poze, iar apoi a fost trimis acasă spunandu-i-se că este posibil că procurorul sa renunțe la urmărirea penală, deoarece faptasul fost cooperant recunoscand din prima fapta si regretand-o. Produsele au fost lasate in magazin iar valoarea lor era de 20 ron. Intrebarea e ce se poate întâmpla in acest caz? Autoritățile nefiind foarte concrete...sunt sanse sa se ajunga la urmarire penala?care sunt sansele sa i se fi dat doar un avertisment? Dar sa fie chemat în instanță? Ce ați sfătui in acest caz? Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns...persoana e foarte disperata...