Buna ziua,
Am si eu o speta, legat de care, va solicit ajutorul pe aceasta cale:
In 2017 am dat avansul la un apartament nou, iar contractul final urmeaza sa il semnez in martie pe numele meu , nefiind casatorit in acest moment, iar aceasta este prima locuinta pe care o achizitionez cu TVA 5%.
Partenera mea de viata are deja un apartament cumparat cu tva 5% si pana acum am evitat sa ne casatorim civil pentru a nu plati tva de 19% pentru locuinta la care am dat avans in 2017.
Deoarece in urmatoarele 2 saptamani asteptam un bebe, am dori sa facem cununia civila saptamana viitoare, mai ales ca am inteles ca s-a modificat legislatia privind nr de locuinte ce pot fi cumparate cu tva 5%.
Intrebarea mea este daca exista vreun risc, daca ne casatorim inainte sa cumpar noul apartament, sa fiu cautat de ANAF sa platesc diferenta de TVA.
Buna ziua,
Acum 1 an de zile am dat avansul pentru un apartament nou ce urmeaza a fi gata in decembrie.Promisiunea de vanzare-cumparare contine pretul cu TVA de 5% , pentru mine fiind prima locuinta achizitionata.Achizitia se va face prin credit , doar pe numele meu.
Intre timp am luat decizia sa ma casatoresc.Viitoarea sotie are deja un apartament achizitionat cu 5% TVA, nunta urmand a avea loc in septembrie.
Intrebarea este daca pot sa ma casatoresc civil in septembrie si sa beneficiez in continuare de TVA 5% la locuinta?
Notarul mi-a spus ca ar fi o posibilitate sa face seprare de bunuri inainte de cununie, dar nu era sigur.
Astept cu interes un raspuns pentru situatia in care ma aflu.