avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Activitate dumisoro

Activitate dumisoro

Buna ziua,
Am si eu o speta, legat de care, va solicit ajutorul pe aceasta cale:
In 2017 am dat avansul la un apartament nou, iar contractul final urmeaza sa il semnez in martie pe numele meu , nefiind casatorit in acest moment, iar aceasta este prima locuinta pe care o achizitionez cu TVA 5%.
Partenera mea de viata are deja un apartament cumparat cu tva 5% si pana acum am evitat sa ne casatorim civil pentru a nu plati tva de 19% pentru locuinta la care am dat avans in 2017.
Deoarece in urmatoarele 2 saptamani asteptam un bebe, am dori sa facem cununia civila saptamana viitoare, mai ales ca am inteles ca s-a modificat legislatia privind nr de locuinte ce pot fi cumparate cu tva 5%.
Intrebarea mea este daca exista vreun risc, daca ne casatorim inainte sa cumpar noul apartament, sa fiu cautat de ANAF sa platesc diferenta de TVA.

Multumesc pentru ajutor,
Buna ziua,
Acum 1 an de zile am dat avansul pentru un apartament nou ce urmeaza a fi gata in decembrie.Promisiunea de vanzare-cumparare contine pretul cu TVA de 5% , pentru mine fiind prima locuinta achizitionata.Achizitia se va face prin credit , doar pe numele meu.
Intre timp am luat decizia sa ma casatoresc.Viitoarea sotie are deja un apartament achizitionat cu 5% TVA, nunta urmand a avea loc in septembrie.
Intrebarea este daca pot sa ma casatoresc civil in septembrie si sa beneficiez in continuare de TVA 5% la locuinta?
Notarul mi-a spus ca ar fi o posibilitate sa face seprare de bunuri inainte de cununie, dar nu era sigur.

Astept cu interes un raspuns pentru situatia in care ma aflu.

Multumesc