avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA locuințe: pot beneficia de cota de 5% dacă ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA locuințe: pot beneficia de cota de 5% dacă alegem separare de bunuri înainte de căsătorie? Viitoarea soție a achiziționat deja un apartament cu TVA 5%

Buna ziua,
Acum 1 an de zile am dat avansul pentru un apartament nou ce urmeaza a fi gata in decembrie.Promisiunea de vanzare-cumparare contine pretul cu TVA de 5% , pentru mine fiind prima locuinta achizitionata.Achizitia se va face prin credit , doar pe numele meu.
Intre timp am luat decizia sa ma casatoresc.Viitoarea sotie are deja un apartament achizitionat cu 5% TVA, nunta urmand a avea loc in septembrie.
Intrebarea este daca pot sa ma casatoresc civil in septembrie si sa beneficiez in continuare de TVA 5% la locuinta?
Notarul mi-a spus ca ar fi o posibilitate sa face seprare de bunuri inainte de cununie, dar nu era sigur.

Astept cu interes un raspuns pentru situatia in care ma aflu.

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:14, 21 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Fiscal este foarte clar:

(ii) În cazul familiilor, soțul sau soția să nu fi deținut și să nu dețină, fiecare sau împreună, nicio locuință în proprietate pe care a/au achiziționat-o cu cota de 5%;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota redusa tva 5% pentru locuinte paduraru2009 paduraru2009 As vrea sa stiu daca in situatia mea mai pot cumpara o locuinta noua cu TVA 5%. Situatia e in felul urmator: am achizitionat o locuinta noua cu TVA 5% in ... (vezi toată discuția)
Punctual, despre prima casa - exista o usoara debandada sau e doar parerea mea? cumparator cumparator Buna ziua. As vrea sa va intreb, in legatura cu toata tevatura iscata in jurul acestui program: 1. TVA de 5% in ce conditii se aplica (daca se aplica)? Doar ... (vezi toată discuția)
Probleme cu tva 5% la apartamente matus matus Am o nelamurire cu privire la cota de 5 % tva , in ordonanta scrie ,,locuinta sa fie locuibila ca atare\', deci ce se intelege ca ap. poate fi semifinisat( cu ... (vezi toată discuția)