avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cota redusa TVA 5% pentru locuinte
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cota redusa TVA 5% pentru locuinte

As vrea sa stiu daca in situatia mea mai pot cumpara o locuinta noua cu TVA 5%.
Situatia e in felul urmator: am achizitionat o locuinta noua cu TVA 5% in 2009, cand eram necasatorit.

Acum sunt casatorit si as vrea sa achizitionez o locuinta noua cu impreuna sotia (care nu a mai achizitionat nici una inainte). Mai putem beneficia de cota redusa in aceasta situatia ? Am cautat pe net textul legii insa mi-e putin confuz:

"Orice persoana necasatorita sau familie poate achizitiona o singura locuinta cu cota redusa de 5%, respectiv:
..........
2. in cazul familiilor, sotul sau sotia sa nu fi detinut si sa nu detina, fiecare sau impreuna, nicio locuinta in proprietate pe care a/au achizitionat-o cu cota de 5%;
------ "

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 09:40, 31 Octombrie 2014
Legea este foarte clara:

In cazul familiilor (cazul tau), sotul sa nu fi detinut fiecare sau impreuna cu sotia (tu sau tu impreuna cu sotia ta) nicio locuinta in proprietate pe care a/au achizitionat-o cu cota de 5%

Intrucat tu ai luat de unul singur o proprietate nu mai poti lua ca familie inca una. Aceasta este o politica sociala si se aplica o singura data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% alina_baicu alina_baicu BUNA ZIUA,. SUNT NECASATORITA SI IN IUNIE VOI ACHIZITIONA O LOCUINTA NOUA. DACA FRATELE MEU ISI CUMPARA O LOCUINTA IN LUNA MAI LA CARE BENEFICIAZA DE TVA 5% ... (vezi toată discuția)
Cota tva de 5% pentru un copil minor KlausV KlausV Buna tuturor, Un minor poate dobandi o locuinta cu TVA de 5% in conditiile in care parintii au beneficiat deja de aceasta facilitate? Art. 291 face ... (vezi toată discuția)
Tva 5% in regimul separatiei bunurilor andrei20155 andrei20155 Buna ziua, caut raspunsul unei intrebari de la care am primit raspunsuri contradictorii din partea notarilor, avocatilor si specialistilor in cod ... (vezi toată discuția)