cunosc deciziile astea, prin care s-au respins execeptiile de neconstitutionalitate privitor la schimbul fortat de locuinte. intrebarea mea este daca chiar pe parcursul derularii contractului de inchiriere, proprietarul poate sa impuna chiriasului sa accepte o alta locuinta.
Buna! am si eu o problema legata de protectia chiriasilor asa cum e reglementata de OUG 40/1999 modificata si completata de Legea nr. 241/2001.
Va intreb, ce parere aveti :
se poate ca -in temeiul art. 23 din OUG40/1999 care reglementeaza schimbul fortat de locuinte , pe parcursul derularii contractului de inchiriere proprietarul sa impuna chiriasului -caruia i-a incheiat deja contractul de inchiriere pe o durata de 3 ani avand ca obiect spatiul ce i-a fost retrocedat, -sa accepte o alta locuinta cu respectarea suprafetei minime locuibile.
Avand in vedere faptul ca o parte nu poate modifica unilateral contractul, inclin sa cred ca nu si ca aceasta facultate a proprietarului ii este conferita acestuia anterior incheierii vreunui contract cu chiriasul , si nu pe parcursul derularii contractului. Pe de alta parte, fata de faptul ca art. 23 din OUG 40/1999 nu distinge cand proprietarul poate sa impuna chiriasului acest schimb obligatoriu de locuinte si ubi lex...punctul de vedere conform caruia proprietarul ar putea uza de facultatea de a impune chiriasului o alta locuinta chiar pe parcursul derularii unui contract de inchiriere poate fi acceptat.
Daca v-ati lovit in practica sau teorie de aceasta problema, astept ajutorul in acest sens.