avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent -protectia chiriasilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent -protectia chiriasilor

Buna! am si eu o problema legata de protectia chiriasilor asa cum e reglementata de OUG 40/1999 modificata si completata de Legea nr. 241/2001.

Va intreb, ce parere aveti :
se poate ca -in temeiul art. 23 din OUG40/1999 care reglementeaza schimbul fortat de locuinte , pe parcursul derularii contractului de inchiriere proprietarul sa impuna chiriasului -caruia i-a incheiat deja contractul de inchiriere pe o durata de 3 ani avand ca obiect spatiul ce i-a fost retrocedat, -sa accepte o alta locuinta cu respectarea suprafetei minime locuibile.

Avand in vedere faptul ca o parte nu poate modifica unilateral contractul, inclin sa cred ca nu si ca aceasta facultate a proprietarului ii este conferita acestuia anterior incheierii vreunui contract cu chiriasul , si nu pe parcursul derularii contractului. Pe de alta parte, fata de faptul ca art. 23 din OUG 40/1999 nu distinge cand proprietarul poate sa impuna chiriasului acest schimb obligatoriu de locuinte si ubi lex...punctul de vedere conform caruia proprietarul ar putea uza de facultatea de a impune chiriasului o alta locuinta chiar pe parcursul derularii unui contract de inchiriere poate fi acceptat.

Daca v-ati lovit in practica sau teorie de aceasta problema, astept ajutorul in acest sens.
Cel mai recent răspuns: sasskia , utilizator 16:46, 10 Noiembrie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
cunosc deciziile astea, prin care s-au respins execeptiile de neconstitutionalitate privitor la schimbul fortat de locuinte. intrebarea mea este daca chiar pe parcursul derularii contractului de inchiriere, proprietarul poate sa impuna chiriasului sa accepte o alta locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 40 din 1999 ContSters54572 ContSters54572 În prezent, chiriaşul cumpărător căruia i s-a desfiinţat contractul în urma promovării de către fostul proprietar a unei acţiuni în revendicare, mai ... (vezi toată discuția)
Notificare chirias .....termen? bobetoni bobetoni Trebuie sa evacuez nishte chiriasi....dintr-un imobil....am trimis notificare prin executor...pentru a le pune la dispozitie un alt spatiu...nu s-au ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 40 din 1999 catavencu catavencu Va rog sa ma lamuriti daca aceasta ordonanta se mai aplica in totalitate sau partial in anumite cazuri. In ceea ce ma priveste am incheiat deja contracte din ... (vezi toată discuția)