avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... NOTIFICARE CHIRIAS .....TERMEN?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

NOTIFICARE CHIRIAS .....TERMEN?

Trebuie sa evacuez nishte chiriasi....dintr-un imobil....am trimis notificare prin executor...pentru a le pune la dispozitie un alt spatiu...nu s-au prezentat...ma intereseaza daca e vreun termen de la data trimiterii notificarii mele sau de la primire pana la data la ceare trebuie sa se prezinte pentru oferta...in OUG 40/1999 nu am gasit nimic...mi-a zis cineva de 15 zile...?!?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:28, 18 Iunie 2008
Dacă notificarea respectă dispoziţiile art. 10 ale O.U.G. nr. 40/1999 întru-totul, dând un termen conform acestui act normativ, iar chiriaşii nu s-au conformat notificării chiriaşilor de a îşi exprima, în termen de 60 de zile, punctul de vedere de a încheia un contract de închiriere cu dv.
Art. 11 alin. 2 din ordonanţă prevede:
(2) Lipsa unui răspuns scris sau refuzul nejustificat al chiriaşului sau al fostului chiriaş de a încheia un nou contract de închiriere în termen de 60 de zile de la primirea notificării îl îndreptăţeşte pe proprietar să ceară în justiţie evacuarea necondiţionată a locatarilor, cu plata daunelor-interese, pe calea ordonanţei preşedinţiale.

Dacă aţi notificat chiriaşii pentru un schimb de locuinţă, potrivit dispoziţiilor art. 23 şi urm. din ordonanţă, iar aceştia nu s-au conformat, îi veţi chema în judecată pentru evacuare. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa retrocedata legal ,probleme de evacuare a fostilor chiriasi tudorflorin tudorflorin Buna ziua ! In luna aprilie 2011 am fost pus in posesie de catre Primaria Generala in urma dipozitiilor legale , a unui rest de casa din sectorul 2 . Mentionez ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract inchiriere anisssia anisssia buna ziua/buna seara Am reusit dupa 10 ani de procese sa recastig casa bunicii mele, cladire nationalizata. Cu tot cu chiriasii statului inauntru. Acestia nu ... (vezi toată discuția)
Oug 40 din 1999 ContSters54572 ContSters54572 În prezent, chiriaşul cumpărător căruia i s-a desfiinţat contractul în urma promovării de către fostul proprietar a unei acţiuni în revendicare, mai ... (vezi toată discuția)