Trebuie sa evacuez nishte chiriasi....dintr-un imobil....am trimis notificare prin executor...pentru a le pune la dispozitie un alt spatiu...nu s-au prezentat...ma intereseaza daca e vreun termen de la data trimiterii notificarii mele sau de la primire pana la data la ceare trebuie sa se prezinte pentru oferta...in OUG 40/1999 nu am gasit nimic...mi-a zis cineva de 15 zile...?!?
Dacă notificarea respectă dispoziţiile art. 10 ale O.U.G. nr. 40/1999 întru-totul, dând un termen conform acestui act normativ, iar chiriaşii nu s-au conformat notificării chiriaşilor de a îşi exprima, în termen de 60 de zile, punctul de vedere de a încheia un contract de închiriere cu dv. Art. 11 alin. 2 din ordonanţă prevede: (2) Lipsa unui răspuns scris sau refuzul nejustificat al chiriaşului sau al fostului chiriaş de a încheia un nou contract de închiriere în termen de 60 de zile de la primirea notificării îl îndreptăţeşte pe proprietar să ceară în justiţie evacuarea necondiţionată a locatarilor, cu plata daunelor-interese, pe calea ordonanţei preşedinţiale.
Dacă aţi notificat chiriaşii pentru un schimb de locuinţă, potrivit dispoziţiilor art. 23 şi urm. din ordonanţă, iar aceştia nu s-au conformat, îi veţi chema în judecată pentru evacuare. ;)