avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz semnare contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz semnare contract inchiriere

buna ziua/buna seara
Am reusit dupa 10 ani de procese sa recastig casa bunicii mele, cladire nationalizata. Cu tot cu chiriasii statului inauntru. Acestia nu vor sa semneze un nou contract de inchiriere pe 5 ani cum ma obliga legea, pe motiv ca vor o chirie de nimic, atat cat plateau la stat. Ce pot face? multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2015
anisssia, utilizator
Cel mai recent răspuns: anisssia , utilizator 12:17, 29 Septembrie 2015
(1)În vederea încheierii noului contract de închiriere, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă sau de la deschiderea rolului fiscal, după caz, proprietarul îi va notifica chiriaşului sau fostului chiriaş, prin executorul judecătoresc, data şi locul întâlnirii. Notificarea va fi comunicată prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
(2)Chiriaşul sau fostul chiriaş este obligat că comunice în scris proprietarului, cu confirmare de primire, cererea de a încheia un nou contract de închiriere, în termen de cel mult 30 de zile de la primirea notificării.
(3)În cazul în care chiriaşul sau fostul chiriaş comunică proprietarului că nu cere să încheie un nou contract de închiriere, acesta este obligat să îi predea proprietarului locuinţa pe bază de proces-verbal, în termen de cel mult 60 de zile de la data notificării prevăzute la alin. (1). Nepredarea locuinţei înăuntrul acestui termen îl îndreptăţeşte pe proprietar să ceară în justiţie evacuarea necondiţionată a locatarilor, cu plata daunelor-interese, pe calea ordonanţei preşedinţiale.

(2)Lipsa unui răspuns scris sau refuzul nejustificat al chiriaşului sau al fostului chiriaş de a încheia un nou contract de închiriere în termen de 60 de zile de la primirea notificării îl îndreptăţeşte pe proprietar să ceară în justiţie evacuarea necondiţionată a locatarilor, cu plata daunelor-interese, pe calea ordonanţei preşedinţiale.

Detalii: [ link extern ]
E mai complicat. Chiriasii doresc sa incheie un nou contract de inchiriere insa in conditiile unei chirii de 100 lei pe luna, la o suprafata de 200 mp. Atat plateau la stat. De evacuat nu am cum, am inteles ca sunt protejati 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare chirias .....termen? bobetoni bobetoni Trebuie sa evacuez nishte chiriasi....dintr-un imobil....am trimis notificare prin executor...pentru a le pune la dispozitie un alt spatiu...nu s-au ... (vezi toată discuția)
Casa retrocedata legal ,probleme de evacuare a fostilor chiriasi tudorflorin tudorflorin Buna ziua ! In luna aprilie 2011 am fost pus in posesie de catre Primaria Generala in urma dipozitiilor legale , a unui rest de casa din sectorul 2 . Mentionez ... (vezi toată discuția)
Oug 40 din 1999 ContSters54572 ContSters54572 În prezent, chiriaşul cumpărător căruia i s-a desfiinţat contractul în urma promovării de către fostul proprietar a unei acţiuni în revendicare, mai ... (vezi toată discuția)