avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa retrocedata legal ,probleme de evacuare a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa retrocedata legal ,probleme de evacuare a fostilor chiriasi

Buna ziua ! In luna aprilie 2011 am fost pus in posesie de catre Primaria Generala in urma dipozitiilor legale , a unui rest de casa din sectorul 2 . Mentionez caci casa este formata din 9 camere . 3 camere care nu au fost confiscate pe vremuri si 6 camere care mi-au fost retrocedate . Am probleme cu chiriasii ca nu ma lasa sa fac cadastrul si totodata nu vor sa semneze contract de inchiriere conform legii, nu sunt lasat sa intru in curte la cele 3 camere decat dupa ce chemam Politia care la final ne spune ca nu ii poate amenda ptr. aceasta fapta .Intrebarea mea este cum trebuie sa procedez mai departe tinand cont ca au fost avertizati sa semnam contract de inchiriere.Cu stima Tudor Florin
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 16:31, 28 Februarie 2012
Notificatii pentru semnarea contractului de inchiriere.. prin notificare aduceti acestora la cunostiinta ca sunteti noul proprietar al imobilului... Daca refuza, demarati actiunea de evacuare prin hotarare judecatoreasca.
Problema, este cele 3 camere de care vorbiti, ca ati fost pusa in posesie de Primaria Generala, sunt proprietatea D-voastra?
Daca "Da", atunci, faceti cum va aratat Dl av.Petre;
1). Notificati pe chiriasii printr-un BEJ,
2) Daca nu se supun notificarii, atunci formulati o Ordonanta Presedintiala pe disp. art.581 alin.1 Cod proc.civ.,cu obiect de judecata "evacuare"
Manole Dumitru a scris:


2) Daca nu se supun notificarii, atunci formulati o Ordonanta Presedintiala pe disp. art.581 alin.1 Cod proc.civ.,cu obiect de judecata "evacuare"


Daca nu se supun notificarii pe calea dreptului comun pot fi evacuati nu prin ordonanta intrucat nu sunt indeplinite toate conditiile de admisibilitate a acesteia si anume neprejudecarea fondului si vremelnicia
Temeiul de drept nu este dispozitia art. 581 C.pr.civ. ci prevederile art. 11 alin. 2 din O.U.G. nr. 40/1999, respectiv:
Art. 11. - (1) Nerespectarea de către proprietar a dispoziţiilor art. 10 alin. (1) atrage prelungirea de drept a contractului de închiriere anterior până la încheierea unui nou contract de închiriere. Neplata chiriei până la încheierea noului contract de închiriere nu poate fi invocată de proprietar ca motiv de evacuare a chiriaşului sau a fostului chiriaş.
(2) Lipsa unui răspuns scris sau refuzul nejustificat al chiriaşului sau al fostului chiriaş de a încheia un nou contract de închiriere în termen de 60 de zile de la primirea notificării îl îndreptăţeşte pe proprietar să ceară în justiţie evacuarea necondiţionată a locatarilor, cu plata daunelor-interese, pe calea ordonanţei preşedinţiale. ;)
Ok; sunt deacord, Dar pentru a nu prejudicia un "drept ocrotit de lege'' Dreptul de proprietate se poate invoca si pe cale de OP. Dreptul comun poate dura mult timp, si, cand pui in executare "Hotararea in evacuare". Mergeti pe cale jurisprudentiala si veti constata ca in cazuri de genul pe care la expus utilizatorul, Este OP. cu Hot. executorie, si, punerea in drepturi a proprietarului de drept, fara trecerea vreunui termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare contract inchiriere anisssia anisssia buna ziua/buna seara Am reusit dupa 10 ani de procese sa recastig casa bunicii mele, cladire nationalizata. Cu tot cu chiriasii statului inauntru. Acestia nu ... (vezi toată discuția)
Notificare chirias .....termen? bobetoni bobetoni Trebuie sa evacuez nishte chiriasi....dintr-un imobil....am trimis notificare prin executor...pentru a le pune la dispozitie un alt spatiu...nu s-au ... (vezi toată discuția)
Oug 40 din 1999 ContSters54572 ContSters54572 În prezent, chiriaşul cumpărător căruia i s-a desfiinţat contractul în urma promovării de către fostul proprietar a unei acţiuni în revendicare, mai ... (vezi toată discuția)