Buna seara,lucrez la o Companie Națională.Pot face cerere de demisie la zi ,fara preaviz?Având in vedere că lucrez pe alt post decât cel menționat în CCM ? Mulțumesc!
Buna ziua,sunt angajata din anul 2021 ca agent de securitate la o firma de paza.Postul este la supermarket.
In contractul de munca este specificat 8 ore pe zi 40 ore pe săptămână,însă eu lucrez 10 și 15 ore cu 2 zile libere.
Avem foaie de pontaj cu orele reale lucrate însă șeful de obiectiv o reface conform contractului de muncă .
Zilele de sărbătoare sau weekendul sunt plătite normal.
Luna trecuta fiind sărbătorile Pascale magazinul a fost închis 2 zile iar eu nu am acumulat minimul de ore 170 .Mi-a acordat 2 zile de CO ajungând la orele stabilite.
Concediul de odihna se acorda ,daca colegii vor sa vina in loc.
Șeful meu ne-a înmânat o instintare in care nu avem voie sa divulgam nici un detaliu la controale Politie,ITM,ANAF.Nu era specificat nici o sancțiune.
Am avut n discuții cu seful in care i-am explicat nemulțumirile , spunandu-i că voi face sesizare la ITM.Raspunsul a fost că nu voi mai lucra niciodată nici unde.
Ce pot face in aceasta situatie?Mulțumesc.
Buna ziua,am o problema care nu știu cum să o rezolv și am nevoie de o îndrumare sau o sugestie!
Eu împreună cu soțul meu și cei 2 copii și frații lui locuim in apartamentul socrilor .
Socrii au făcut contract de întreținere pe numele meu și al soțului după moartea lor apartamentul sa ne rămână noua.
Soțul a decedat în anul 2018,
După moartea soțului am făcut succesiune,iar contractul de moștenire este pe mine și cei 2 copii.
Unul dintre frații soțului locuiește cu noi.De ceva timp ne amenință cu moartea,fiind nevoita sa plec de acasă împreună cu copii de doua ori.Specific că consuma alcool!
Ne amenință că ne da afară din casă că este al lui.
Ce pot face legal!Mă gândeam că obțin ordin de protecție.Il pot face să părăsească domiciliul?
Angaratorul m-a anuntat ca va radia contractul in 26.06.2018 la ora 21:30...iar pe adeverinta scrie in data de 26.06 ora 09:34 ....ceva nu mi se pare ok
Am cerut la itm adeverinta cu activitate salariat.....iar la contracte apare radiat(activ) tip durata 22.06-26.06 ,data sfarsit 25.06....cine ma poate lamuri?
Nu a specificat nimic.....am intrebat cu ce data a fost reliziliat contractul si a spus ca nu vede (imi este greu sa cred).....am impresia ca doamna a fost instruita sa ma intimideze in speranta ca voi renunta la sesizare.I-am mai explicat si de folosirea datelor personale fara semnarea unui document ..la care domna mi-a raspuns ca este legal.
Nu stiu ce sa mai fac....voi consulta un avocat.
Pot depune sesisare online...imi este teama ca nu va fi inregistrata.