avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Activitate Pop Ramona Mariana

Activitate Pop Ramona Mariana

Răspuns la discuția Rate bancă după divorț


Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Bunurile dobandite in timpul casatoriei se considera bunuri comune, pana la proba contrara.
Deci si creditul si ceea ce cumpara el cat timp sunteti casatoriti legal, se prezuma si acordul dvs.
In functie de clauzele contractului, exista si posibilitatea ca sa se intoarca banca impotriva dvs. in caz ca acesta nu va achita ratele.



Mulțumesc pentru răspuns.
Chiar dacă eu nu am participat la încheierea contractului cu banca și nu am semnat nimic poate să se întoarcă banca împotriva mea? Dacă aș merge să vorbesc cu cei de la bancă să le explic situația aș obține vreun rezultat?
Vă mulțumesc anticipat!
Sunt căsătorită cu cetățean turc. Nu locuim împreună de 2 ani dar nu am divorțat legal. Am aflat că recent a luat un credit de la bancă în valoare de 9000 Ron el având un salar net de peste 6000 Ron/lună. Dorește să mai ia un credit mai mare pentru a cumpăra un apartament.
În cazul în care reușește să ia creditul chiar dacă eu nu sunt de acord și nu particip, dacă el pleacă din țară (în 2021 îi expiră actele și nu știu dacă va reuși să le refacă ) poate banca să îmi ceară mie plata creditului? Eu nu dețin proprietăți sau mașini, doar mama mea deține apartamentul în care locuiesc și eu. Nu am intentat divorț și din lipsă de bani și să nu îi fac probleme cu actele soțului. Din împrumutul de 9000 de Ron a soțului eu nu am primit nimic și nu primesc de la el bani de când nu mai suntem împreună. El a pretins să îl însoțesc la bancă crezând că nu va primi banii dar i-a primit și fără prezența mea. Momentan se află în ilegalitate deoarece de 2 ani nu a declarat la poliție că a schimbat domiciliul deci ar putea fi expulzat în orice moment.
Mulțumesc anticipat.

Discuție Datorii soț
Bună ziua, sunt căsătorită cu cetățean turc de 7 ani, de 2 ani nu stăm împreună dar el nu a anunțat poliția ca a schimbat domiciliul.
În acești 2 ani a făcut diferite contracte (telefonie, internet) și nu a plătit toate facturile acumulând datorii. E posibil să îmi fie cerute mie sumele datorate de el dacă acesta părăsește țara?
Între timp cred că a luat împrumut și de la bancă. Mi-a cerut să îl însoțesc dar nu am mers și nu știu dacă a reușit să ia banii.
Există posibilitatea să fac o declarație la tribunal că nu mai suntem împreună ca să mă tutelez pentru eventualele sale datorii sau e nevoie să divorțez?

Mulțumesc.

Ramona Pop