avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate Huminik

Activitate Huminik

Răspuns la discuția Accident in scoala
multumesc
Buna seara.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie :
Ieri am fost sunata de invatatoarea copilului, elev in clasa I, sa merg la scoala ca s-ar fi lovit la dintisor. Ca sa o citez : " L-am gasit cand am venit*.
Cand am ajjns situatia era mult mai grava decat o lovitura. Are ambii incisivi frontali, sus, ( permanenti, nu de lapte) rupti de la jumatate , plus inca doi ciobiti. Cand am ajuns eu isi schimbase povestea, cum ca era langa copil cand, in timpul unui joc, a fost izbit de un coleg, atat de bine ca a ajums cu dintiii intr-o bordura. Traumatismul a fost si la nivelul toracelui si abdomenului. Acei dinti nu vor putea fi inlocuiti cu un material definitiv decat la 18-20 de ani, cand este coplet dezvoltat. Pana atunci nu putem decat cu lucrari periodice pe masura ce creste.
Isprava de ieri vine dupa un lung sir de conflicte verbale si fizice intre copii.
La inceputul scolii l-am luat cu arcada lovita de un alt coleg, pentru ca a refuzat sa se bata, asa doar de distractie, asta fiind indeletnicirea favorita.
De fiecare data cand i s-a adus la cunostinta a preferat sa bage sub pres sau sa scoata zile la rand in evidenta comportamentul copilului agresat, periincipiul romanesc, tot mortul e de vina. Si continua sa ignore problemele clasei. Daca un copil ii raporteaza un incident, nu are decat doua raspunsuri :* nu este adevarat* sau * din greseala*.
Din pacate putini sunt parintii dispusi sa sustina problemele aparute.
Copilul va fi transferat, din pacate doar la sfarsitul anului.
Astazi am discutat cu directoarea despre consemnarea incidentului. Singura solutie data de dumneaei a fost sa facem o plangere.
Eu sunt constienta ca orice fac dintii copilului nu ii cresc la loc sau nu ii sterg toata nedrepatea si suferinta de pana acum, dar ce masura, oricat de mica ma sfatuiti sa iau. Pentru ca , sunt sigura, atfel de episoade se vor repeta.
Va multumesc.
Buna ziua, doresc sa achizitionez un loc de parcare, in parcarea subterana a imobilului in care locuim, si sa il inchid. Ar fi vorba doar de un perete de ridicat, cel de langa locul vecin, apoi usa. Sa il fac un garaj, mai mult pentru biciclete copiilor.Care este procedura? Imi trebuie autorizatie sau nu este nevoie? Nu de alta, dar sa dau banii si sa nu il pot folosi parca nu imi vine bine.
Multumesc