avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate doinitadg

Activitate doinitadg

Buna ziua, stimate domnule Carp,
1. Asta este o veste buna si va multumec pentru raspuns !

2. Va rog din suflet, lamuriti-ma dvs care valori se iau in calculul pensiei, daca introduc in dosarul de pensionare adeverinta cu venituri si sporuri pe perioada pana in aprilie 2001 emisa de actualul angajator: se iau in considerare retributiile tarifare la timp lucrat (care sunt in multe cazuri mai mici decat salariul din cartea de munca, nu stiu de ce dar asa am primit adeverinta de la angajator....) sau se iau in considerare numai salariile din cartea de munca, desi am introdus adeverinta in dosar ?
Raspunsul primit pe avocatnet.ro de la dl Consilie Juridic Cornel vasile a fost ca se iau valorile din adeverinta.... iar vineri am avut ocazia sa discut cu o persoana de la casa de pensii care mi-a spus ca legea 263/2010 prevede a se lua in calcul numai valorile din cartea de munca (nu cele din adeverinta deci), urmand ca dupa sept 2021 sa se ia in calcul si sporurile nepermanente mentionate in adeverinta.

Va multumesc pentru un rapuns detaliat !
Răspuns la discuția Indice de corectie pensie
Am inteles si va multumesc frumos pentru raspunsul dvs deosebit de prompt !

Deci indicele de corectie este 1,41 pe tot parcursul anului 2020 (pt toti cei care depun dosarul de pensie in anul 2020), pana la 31.12.2020.