avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indice de corectie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indice de corectie pensie

Buna ziua,

In 24 ian 2019 conform deciziei Casei de Pensii am intrat din pensie de invaliditate in pensie de varsta. Pe decizia de pensie nu mi-i s-a aplicat nici un indice de corectie. Conform deciziei CCR 702 din Februarie 2020, mi-i s-a aplicat indicele de corectie aferent anului 2019 de 1,21, dar numai de la data deciziei CCR. De ce nu am dreptul la aplicarea indicelui de corectie de la data pensionarii respectiv 24 ian 2019? Cui ar trebui sa ma adresez: Casei de Pensii sau instantei?

Va multumesc frumos si astept raspunsul dumneavoastra.
Aurica Grozavu

grozavu.aurica@gmail.com
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:35, 7 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti raspunsul, aici:

[ link extern ]
Am inteles si va multumesc frumos pentru raspunsul dvs deosebit de prompt !

Deci indicele de corectie este 1,41 pe tot parcursul anului 2020 (pt toti cei care depun dosarul de pensie in anul 2020), pana la 31.12.2020.

Si pentru cei care au trecut/trec de la pensie de invaliditate de pe legea 19/2000, la cea de limita de varsta pe legea 263/2010 in acest an.
In legatura cu acest indice de corectie ; acesta trebuie acordat numai punctajului mediu anual ? sau trebuie si numarului total de puncte realizate ?
Multumesc
Punctajului mediu anual.
In calculul punctajului mediu anual intra total puncte acumulate pe intreaga activitate.

Alte discuții în legătură

Indice corectie : as avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru ... Ștefan RM Ștefan RM As avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru calculul pensiilor. Într-o decizia de pensie de invaliditate din martie 2017 e 1,21, ... (vezi toată discuția)
Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.as dori sa intreb ptr un specialist in calcularea pensiilor,cum ... gheniga gheniga Buna ziua.As dori sa intreb ptr un specialist in calcularea pensiilor,cum se calculeaza la valoare pensie indicele de corectie de 1,41.Mentionez ca momentan am ... (vezi toată discuția)