avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua Am primit decizia de pensioanre anticipata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua Am primit decizia de pensioanre anticipata partial ...

Buna ziua
Am primit decizia de pensioanre anticipata partial si as vrea sa stiu cum se ajunge de la numarul total de puncte la punctajul mediu anual si unde intervine indicele de corectie 1.41 si ce este cu numarul de puncte corespunzator pensiei suplimentare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nora 1 , utilizator 10:37, 16 Octombrie 2024
Presupun ca v-ati pensionat pe Legea 263/2010 . Daca e asa , numarul total de puncte se imparte la stagiul complet de cotizare prevazut de aceasta Lege , in anexa 5 , diferind in functie de luna si anul nasterii dvs. Asta , daca sunteti femeie . La barbati , stagiul complet de cotizare este 35 ani . Rezultatul acestei impartiri este punctajul mediu anual . Acesta se ajusteaza cu indicele de corectie , de 1,41 . Rezultatul acestei inmultiri este punctajul care da valoarea pensiei , prin inmultirea cu valoarea punctului de pensie , de 2032 lei . Cele de mai sus sunt valabile pana la 31.08.2024 . Veti primi o noua decizie , valabila de la 01.09.2024 , care va va recalcula pensia pe Legea 360/2023 . Aceasta se va intoarce la numarul total de puncte obtinut de dvs. in intreaga dvs. cariera , la care se vor adauga ( daca e cazul ) punctele de stabilitate . Punctele aferente pensiei suplimentare sunt prevazute procentual de ambele legi . Pana in 01.04.2001 , salariatii nu cotizau la fondul national de pensii - doar angajatorii aveau de platit CAS - decat cu aceasta contributie pentru pensia suplimentara .
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2024
CHKa, utilizator
Precizati:
-Stagiul d-voastra complet de cotizare.
Este mentionat in decizie, sau spuneti luna si anul nasterii.
-Punctajul mediu anual de pe cupon in plata cu toate cele 5 cifre de dupa virgula,
-Eu va voi spune cate puncte realizate si aflate in plata aveti la 31/08/2024.
-D-voastra le gasiti mentionate atat in decizie cat si in anexa ei.
-Indicele dfe 1,41 se regaseste doar in punctajul mediu anual.
Multumesc foarte foarte mult. Ati fost foarte explicit. Dumnezeu sa va dea sanatate.
Multumesc foarte foarte mult. Dumnezeu sa va dea sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege a pensiilor 6Victor7 6Victor7 Noua lege a pensiilor Vă salut cu respect ! Apelez la ajutorul dv. pentru o nelămurire : În ianuarie 2024 , toate pensiile vor fi mărite . În ... (vezi toată discuția)
Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)