avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate hdoru2

Activitate hdoru2

Contractul viager întocmit se referă la faptul că atunci când tatăl meu trece în neființă, eu și doar eu voi deveni proprietarul de drept al imobilului, astfel că mama mea nu avea nici un drept asupra acestei locuințe nici când tatăl meu trăia și nici acum, acesta fiind singurul proprietar în acte, deci mama mea locuia practic doar cu acordul tatălui meu în acea locuință. Contractul mai spune și că eu trebuie să o îngrijesc pe mama mea, fratele meu nefiind menționat deloc în acest contract, dar aceasta nu este o condiție care ar înlătura dreptul meu legitim dacă nu ar fi îndeplinit, ci a fost trecut acolo doar de formă și pe baza bunei credințe,( și ca fapt divers eu o să am grijă de mama mea indiferent de ce s-ar întâmpla pe această lume), așa că nu acesta era subiectul întrebării deoarece cum a spus și notarul cu care m-am consultat, această casă îmi aparține de drept dar să revenim la ce mă interesează știind cele expuse mai sus.
O să revin cu informații cât mai curând referitor la reținerea infracțiunii, deoarece am apelat la un avocat pentru a soluționa cazul.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule avocat, textul de lege al infracțiunii de violare de domiciliu conține și fraza referitoare la refuzul de a părăsii la cererea persoanei îndreptățite a locuinței, lucru menționat de mine la adresarea întrebării, astfel vă rog să vă gândiți încă o dată la răspunsul oferit.
Deci să înțeleg că fratele meu poate intra în casa mea, unde locuiește mama, dar ca să fie clar este casa mea cu acte legale, și mă poate lovi în orice noapte cum s-a întâmplat și anterior?
În primul rând vă mulțumesc mult tuturor pentru răspunsurile oferite!
În al doilea rând am înaintat o plângere la poliție sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie, precum și pentru infracțiunea de violare de domiciliu înainte de a pune această întrebare pe acest forum, întrebarea pe care am adresat-o mi-a venit atunci când la audierea mea ca persoană vătămată, polițistul mi-a spus că a doua infracțiune, cea de violare de domiciliu nu se va reține, dar cred că aceasta a fost doar părerea lui eronată date fiind circumstanțele în care aceasta s-a produs.
Daca fratele meu a intrat in casa parinteasca, dupa care la cererea mea de a pleca a refuzat si a devenit agresiv, casa fiind momentan proprietatea mea deoarece am contract de intretinere viagera cu parintii mei, dintre care doar mama este in viata, se va retine aceasta infractiune de violare de domiciliu? Tin sa amintesc ca fratele meu m-a si lovit si m-a amenintat.