avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratele meu refuză să plece din casa părintească, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratele meu refuză să plece din casa părintească, al cărei proprietar sunt eu în urma unui contract de întreținere cu uzufruct viager făcut cu părinții noștri. Poate fi încadrată această faptă la violare de domiciliu?

Daca fratele meu a intrat in casa parinteasca, dupa care la cererea mea de a pleca a refuzat si a devenit agresiv, casa fiind momentan proprietatea mea deoarece am contract de intretinere viagera cu parintii mei, dintre care doar mama este in viata, se va retine aceasta infractiune de violare de domiciliu? Tin sa amintesc ca fratele meu m-a si lovit si m-a amenintat.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Da, ar trebui sa se retina.
Casa este a Dvs. Faceti reclamație pentru violare de domiciliu
Dacă locuiti efectiv acolo ar putea fi vorba de aceasta infracțiune dar trebuie să va gânditi bine daca e sau nu cazul să depuneti plângere penală.Depinde si de motivul pentru care a venit...
Dacă există riscul de a se repeta astfel de acțiuni ilicite ar fi bine sa depuneti plângere penală.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iunie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, fără putință de tăgadă, dacă cele învederate corespund adevărului, sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii menționate.
În primul rând vă mulțumesc mult tuturor pentru răspunsurile oferite!
În al doilea rând am înaintat o plângere la poliție sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie, precum și pentru infracțiunea de violare de domiciliu înainte de a pune această întrebare pe acest forum, întrebarea pe care am adresat-o mi-a venit atunci când la audierea mea ca persoană vătămată, polițistul mi-a spus că a doua infracțiune, cea de violare de domiciliu nu se va reține, dar cred că aceasta a fost doar părerea lui eronată date fiind circumstanțele în care aceasta s-a produs.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
hdoru2, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiuni pentru casa Monica21 Monica21 Parintii tatalui meu au divortat si casa in care locuiau s-a partajat in 2 adrese diferite, un fel de duplex..fie casa 1 si casa 2..Casa 1 a ramas pe numele ... (vezi toată discuția)
Lovita in curte de o fosta cumnata raissa2007a raissa2007a buna ziua!mama mea a fost lovita in curte casei sale(acum se afla in proces de partaj) de o fosta cumnata,tatal meu fiind in spital la acea data.poate fi ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma si pe mine in legatura cu un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager valentin8902 valentin8902 prin anul 2007 am semnat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, eu fiind nuda proprietate a imobilului iar unchiul meu cumparator al dreptului de ... (vezi toată discuția)