avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovita in curte de o fosta cumnata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovita in curte de o fosta cumnata

buna ziua!mama mea a fost lovita in curte casei sale(acum se afla in proces de partaj) de o fosta cumnata,tatal meu fiind in spital la acea data.poate fi considerata violare de domiciliu sau numai lovire?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 28 Noiembrie 2008
Ambele. Procesul de partaj pentru ce este? Si pentru casa respectiva?
Ar putea sa scape doar cu loviri daca ei ii revine o cota din casa.
da,procestul de partaj este si ptr casa,insa politistul care se ocupa de caz spune"daca tatal da declaratie ca a fost de acord sa intre in curte " (sora lui),atunci poate fi acuzata doar de lovire.
Violarea de domiciliu consta in patrunderea fara drept, in orice mod, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea, fara consimtamantul persoanei care le foloseste, sau refuzul de a le parasi la cererea acesteia. Daca faptuitorul a avut consimtamantul persoanei atunci nu poate fi acuzat de savarsirea acestei infractiuni.

Daca va obtine declaratia respectiva, atunci sora tatalui dvs va punea fi acuzata numai de savarsirea infractiunii de lovire si alte violente (art.180 C.pen.)
In opinia mea, este violare de domiciliu.
Nu conteaza faptul ca folosesc mai multi acea casa, important este ca una din persoane nu si-a dat consimtamantul. Mai mult, tatal era internat in spital si acasa a ramas numai mama care, banuiesc, i-a interzis accesul acelei persoane.
De unde si lovirile.
Nu conteaza ce spune politistul respectiv, tot violare de domiciliu este.
va multumesc pentru lamuriri.nu sunt in domeniu ,dar citind articolul din CP cu privire la violarea de domiciliu,mi se pare corect si mie sa fie incadrata si la violare de domiciliu.

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu Matist Matist Buna ziua. Am si eu o intrebare: in cazul unei livezi care este inconjurat,este in proprietatea mea , patrunde cineva fara consintamantul meu - aceasta ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu iosifdanut iosifdanut Buna ziua! Am o problema si am nevoie de ajutorul dv. In urma succesiunii, dupa tatal meu au ramas 3 mostenitori. Mama (sotia defuncului) si 2 fii. Unul dintre ... (vezi toată discuția)
Incalcarea domeniului privat bloomkira bloomkira buna ziua! Locuiesc in casa mamei mele pt ca aceasta nu este in tara si acolo am si domiciliul,problema este ca in timp ce eu eram la un examen o persoana a ... (vezi toată discuția)