avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare de domiciliu

Buna ziua! Am o problema si am nevoie de ajutorul dv. In urma succesiunii, dupa tatal meu au ramas 3 mostenitori. Mama (sotia defuncului) si 2 fii. Unul dintre urmasi se casatoreste in 1993 si paraseste casa parinteasca. In acesta casa raman 2 urmasi (eu si mama mea). Acesta casa este impartita in mod egal intre mine si mama.
Detin din 1994, din aceasta casa (ramasa de pe urma defunctului meu tata) 3 camere un hol si o cămară. Dupa 14 ani de folosinta a acestei parti de casa ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Celalat urmas de drept revine la casa parinteasca, imi taie lacatele si incuietorile care asigurau usile acestei parti si introduce lucruri personale si mobilier fara consimtamantul meu, desi nu se facuse partajul judiciar. Intrebarea mea este: se considera violare de domiciliu patrunderea in spatiul meu locuibil si depozitarea lucrurilor ei personale, fara consimtamantul meu? (In acel moment eu nu ma aflam in tara.)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 19:44, 16 Martie 2011
Se poate spune ca a fost savarsita infractiunea de violare domiciliu intrucat in acel corp se aflau bunurile dvs.iar el a intrat fara consimtamant .Chiar daca are un drept de coproprietate nu trebuia sa faca un anbuz, sa-si faca singur dreptate,ci putea formula o cerere de reintegrare in spatiul locativ .Pedeapsa insa este mica pentru fapta sa , mai ales ca e coproprietar.Solutia este partajul .Solicittai partajarea si atribuirea spatiului, cu plata unei sulte catre fratele dvs. si evacuarea acestuia.Luati un avocat ,
Dupa cum a spus si d-na avocat Cazacu, exista teoretic posibilitatea sa fie violare de domiciliu deoarece textul legal se refera ca fiind persoana vatamata persoana care foloseste spatiul invadat si nu se refera la cea care il are in proprietate.
Opinez ca functie de specificul cauzei dumneavoastra s-ar putea incerca si pe tulburare de posesie, dar, din nou in acord cu d-na Cazacu, cel mai bine va lamureste o discutie privata cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac? utilizatorulx utilizatorulx Sunt intr-un proces de partaj cu fratii mei dupa moartea parintilor. Eu locuiesc in casa parintilor de peste 10 ani. Astazi cand am ajuns acasa am gasit usa ... (vezi toată discuția)
Parintii fac partaj, eu locuiesc in casa lor, renovata si extinsa de mine Gabby26 Gabby26 Parintii mei au ajuns la divort si se ameninta cu partaj juridic, amiabil nu prea vad sa fie posibil. Ei detin mai multe terenuri agricole si o casa locuibila. ... (vezi toată discuția)
Lovita in curte de o fosta cumnata raissa2007a raissa2007a buna ziua!mama mea a fost lovita in curte casei sale(acum se afla in proces de partaj) de o fosta cumnata,tatal meu fiind in spital la acea data.poate fi ... (vezi toată discuția)