avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot sa fac?

Sunt intr-un proces de partaj cu fratii mei dupa moartea parintilor. Eu locuiesc in casa parintilor de peste 10 ani. Astazi cand am ajuns acasa am gasit usa sparta si pe usa pus un lacat. Mentionez ca in casa sunt numai lucrurile mele. Stiu ca usa au spart-o 2 dintre fratii mei, care au domiciliul in alte localitati, si stiu ca si ei au dreptul sa locuiasca acolo, dar intentia lor a fost sa ma sperie, pt ca am fost amenintat de multe ori. Inca nu am intrat in casa, ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: utilizatorulx , utilizator 10:38, 11 Iunie 2010
Angajati-va un avocat pt procesul de partaj succesoral si formulati impreuna cu acesta si o plangere penala pt. violare de domiciliu, tulburare de posesie.
buna ziua .
cu plangerea penala n-o sa rezolvati nimic.
plus ca penalul va tine in loc civilul, ceea ce inseamna ca daca ati face o plangere penala , procesul de partaj se va suspenda, iar plangerea se va solutiona in cativa ani de zile ( aproximativ !! ) .
avand in vedere ca ati locuit timp de 10 ani in imobilul respectiv, aveti dreptul sa intrati in locuinta chiar daca fratii au pus lacat la usa.
astfel incat pana la finalizarea procesului de partaj si stabilirea cotelor parti ce se cuvin fiecaruia dintre succesori , puteti locui in continuare in acel imobil.
dar si fratii au dreptul de a locui in casa parinteasca .
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
Procesul de partaj e in curs de desfasurare, si am cerut atribuirea casei cu plata sultei catre ceilalti frati. Eu am domiciliul la acea adresa dar casa nu este a mea, este inca pe numele parintilor decedati. Legal au si ceilalti frati dreptul sa locuiasca acolo. In cazul acesta mai pot sa fac plangere pt violare de domiciliu?
personal v-am sfatuit sa nu faceti plangere la politie, avand in vedere ca este vorba de fratii dvs.
asa cum v-am mai spus plangerea penala ar suspenda procesul de partaj, ceea ce inseamna ca inca cativa ani ati umbla prin tribunale si respectiv pe la politie, etc. etc.

faceti cum credeti dvs. de cuviinta . :(
Daca fac plangere la politie ce se poate intampla?

Alte discuții în legătură

Violare proprietate SimonaCR SimonaCR Buna-seara, Avem o casa la tzara in care nu locuim (este incuiata, etc) si asupra careia avem doar act de mostenire (renuntare la mostenire din partea ... (vezi toată discuția)
Este sau nu violare de domiciliu Rose_Rose Rose_Rose Buna dimineata! Am o mare rugaminte pentru toti care sunt membrii acestui grup.este un caz care nu gaseste rezolvare.Va rog foarte mult daca puteti sa ma ... (vezi toată discuția)
Plătesc, de 7 ani, chirie unuia din 3 proprietari ai unui imobil și am probleme grave, pentru care am sunat la 112, cu unul din ceilalți doi. ce drepturi am în această situație? DitcovLauretiu DitcovLauretiu Buna seara! Am o mare problema si nu gasesc pe internet nimic clar despre drepturile chiriasului cu sau fara contract. Va rog, daca poate cineva sa ma ... (vezi toată discuția)