Buna dimineata! Am o mare rugaminte pentru toti care sunt membrii acestui grup.este un caz care nu gaseste rezolvare.Va rog foarte mult daca puteti sa ma ajutati cu sfaturi, texte de lege si cu experienta dumneavoastra. Cazul este in felul urmator: O ruda de a mea locuieste in gospodaria parintilor sai, avand domiciliu acolo impreuna cu familia sa.In dovedirea acestui lucru sunt cartile de identitate cu adresa de domiciliu la acea gospodarie, ancheta sociala de la Primaria comunei si adeverinte eliberate de aceasta precum ca ruda mea si familia sa locuieste in casa parintilor sai.
Ruda mea mai are un frate care are dreptul ca mostenitor la aceasta gospodarie dar locuieste si are domiciliu in alta parte.Exista pe rolul judecatoriei un proces civil pentru partaj succesoral pentru aceasta gospodarie in care are domiciliu ruda mea,fiecare avand o cota de 1/2 si nu este inca finalizat.Problema este ca fratele rudei mele impreuna cu fiul sau au facut si fac scandaluri la domiciliu rudei mele in care au intrat in mod abuziv ,spargand poarta ,rupand garduri, spargand geamuri, cu amenintari si ajungand chiar la loviri.Intrebarea mea este daca in acest caz este savarsita infractiunea de violare de domiciu de fratele rudei mele in conditiile in care ruda mea are domiciliu in gospodaria parintilor sai ?
Da, pare violare de domicilu atat timp cat exercita in mod abuziv dreptul pe care il are si nu are nici consimtamantul celor care mai folosesc imobilul. Amenintarea si lovirea sunt tot infractiuni, scoateti CML si depuneti plangere, parerea mea.
A depus plangere.Politia sustine sus si tare ca nu este vorba despre violare de domiciliu pentru ca are si el dreptul acolo.Dar citind codul penal la art.224 Violarea de domiciliu se refera la "persoana care le foloseste" si nu la cea care are act de proprietate asa cum ii cer politisti sa aiba pentru a incepe urmarirea penala.Iar ruda mea este singura care are domiciliul acolo si foloseste intreaga gospodarie, fratele acesteia avand un alt domiciliu.desi l-a rugat sa-i paraseasca domiciliu acesta a refuzat vehement sustinand ca are si el dreptul, in plus i-a luat lucruri personale,i-a izbit lucrurile personale din gospodarie pe care le are traind in acea gospodarie.de aceea ma intreb...ruda mea nu are si ea dreptul la o viata linistita si la siguranta doar pentru ca locuieste in gospodaria parintilor sai? Nimeni nu spune ca fratele ei nu are dreptul...dar pana la finalul procesului civil cand vor sti amandoi ce parte din gospodarie i se cuvine si vor face gard...fratele ei are dreptul sa intre peste ea si sa faca scandal?In plus este si filmata in propriul domiciliu de acesta.este tot pe penal faptul ca este filmata fara acordul ei?
Sint mai multe infractiuni savirsite de fratele rudei dvs. si fiul acestuia.Distrugere, amenintarea loviri si alte vatamari corporale si tulburare de posesie.Atit timp cit domiciliul poarte fi dovedit cu acte si alte mijloace de probatoriu iar propietarii de drept ai imobilului atesta domiciliul acesteia atunci se poate vorbi si de violare de domiciliu daca nu exista acordul parintilor pentru patrunderea in spatiu.
Este violare de domiciliu.
Proprietarul poate fi subiect activ al infracțiunii de violare de domiciliu în legătură cu imobilul pe care-l are în proprietate.