buna ziua
Acum patru ani am inceput constructia unei case pe un teren proprietate particulara , imprejmuit cu gard .Anul trecut am finalizat construirea acesteia , am finisat interioarele.Deasemenea in 2010 mi-am stabilit domiciliul din cartea de identitate la acest nou imobil.
Momentan lucrez la instalatia de incalzire si dupa finalizarea acesteia voi putea locui efectiv in imobil .
In urma cu cateva saptamani o persoana a intrat in aceasta locuinta si mi-a sustras cateva lucruri.
Lasand la o parte furtul ,poate fi acuzat de violare de domiciliu dat fiind faptul ca nu locuiesc efectiv in acel imobil?
reformulez:
daca cineva intra in curte prin escaladarea gardului si mai apoi in locuinta in lipsa mea dar nu fura nimic ci doar face cateva poze ale interioarelor , poate fi acuzat de violare de domiciliu?
Violarea de domiciliu inseamna patrunderea fara drept intr-o locuinta fara consimtamantul persoanei care o foloseste( e proprietatea dvs. deci aveti si folosinta,unul din cele 3 atribute ale dr. de proprietate),sau refuzul de parasire la cerere.
Da, dupa cum spune si textul art care reglementeaza infractiunea de violare de domiciliu: patrunderea fara drept....
Acum , ar fi important si pe unde a intrat, pe poarta, ori s-a catarat pe undeva, a escaladat vreun zid, a intrat prin efractie, era in timpil noptii? Ca in acest caz ar fi o varianta agravanta a furtului calificat, care absoarbe infractiunea de violare de domiciliu.
Edit: Acum observ reformularea: Daca nu a furat nimic , faptuitorul a comis doar infractiunea de violare de domiciliu.
Partea cu pozatul interioarelor e o alta poveste, care nu e de domeniul penalului, cel putin momentan.
a fost un grup de trei persoane care au patruns ziua , doua au escaladat gardul iar al treilea a intrat printre cele doua porti de acces in curte care chiar daca erau legate cu lant cu lacat a reusit sa le indeparteze suficient de mult pentru a se putea strecura, acesta fiind si mai "subtirel".
Violare de domiciliu
Matist
Buna ziua.
Am si eu o intrebare: in cazul unei livezi care este inconjurat,este in proprietatea mea , patrunde cineva fara consintamantul meu - aceasta ... (vezi toată discuția)