avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plătesc, de 7 ani, chirie unuia din 3 proprietari ai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plătesc, de 7 ani, chirie unuia din 3 proprietari ai unui imobil și am probleme grave, pentru care am sunat la 112, cu unul din ceilalți doi. Ce drepturi am în această situație?

Buna seara!
Am o mare problema si nu gasesc pe internet nimic clar despre drepturile chiriasului cu sau fara contract.
Va rog, daca poate cineva sa ma lamureasca sau sa ma indrume la ceea ce as putea sa fac.
Problema pe scurt:
Eu si tatal meu locuim in chirie de 7 ani de zile.
Am inchiriat intreaga casa de la unul ditre proprietari, ei fiid 3 proprietari.
Cad am inchiriat casa, era absolut goala, fara mobilier si utilitati (toate ne aparti noua) si necesita reovari.
Am solicitat cotract de inchiriere de mai multe ori si mereu am fost amanat, pana am iteles ca nu vrea sa facem contract petru a nu plati taxele de rigoare catre stat.
Avand tatal bolnav cu hanticap de gradul 2 accetuat, am acceptat sa locuim fara contract deoarece este destul de dificil sa te muti cu o gramada de lucruri.
Timp de 7 ani am achitat chiria ,curentul si apa la timp, fara nici un pic de itarziere si am intretiuto pe cheltuiala noastra. Pana in seara asta nu au existat nici un fel de probleme sau aubuzuri.
Azi, in jurul orelor 8:30 pm, unul dintre proprietari (nu cel de la care am inchiriat imobilul) a venit in stare de ebrietate, a spart poarta si a intrat peste mine in casa abuziv, spuandu-mi ca in momentul acela sa plec ca de nu ma omoara sau imi da foc cu tot cu casa, continuad sa fie din ce in ce mai agresiv verbal si fizic.
Intr-un fial, acesta a suat la 112 si a chemat politia. Cand au veit acestea, se pare ca se cunosteau si a continuat sa fie agresiv verbal si de fata cu orgaele de politie.
In fine, le-am spus politistilor povestea mea, le-am aratat ca dovada (ca locuiesc in acel imoil de 7 ai) contractul de la interet si telefon si in plus am sunat proprietara de la care am ichiriat imoilul. Aceasta a confirmat si ea ca imobilul este inchiriat, de mine si de tatal meu, de 7 ai
Bine inteles ca politia nu i-a facut imic proprietarului agresiv care a intrat prin fortat si fara sa aunte.
Tin sa mentioez ca absolut toata conversatia si "tam-tamul" care au fost le am inregistrate, audio, pe telefon.
Sicer chiar sunt panicat si imi este teama petru siguranta mea si a tatalui meu, deoarece stiu ca este o persoaa cu influeta prin politie, politica si altele.
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2019
Manuela Rășină, administrator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
mergeti la politie si depuneti plangere pentru violare de domiciliu..
faceti cunoscut cazul dat fiind faptul ca politia chemata la fata locului nu s-a implicat.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact, formulați plângere penală pentru violare de domiciliu, deși este proprietar poate fi subiect activ al acestei infracțiuni!
Însă eu aș recomanda să o faceți la Parchet direct, parcursul plângerii este mai lin și mai rapid în acest caz, din câte am observat!
Va multumesc pentru ajutorul oferit!
Petnru plagerea peala am gasit din Codul Penal Art. 206 si 224, dar intrebarea mea ar mai fi;
Pentru a ajunge cu el in instanta trebui sa deschid eu procesul sau va fi deschis de catre Parchet?
Va multumesc inca o data petru sprijinul acordat!
Sanatate si numai bine!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul în care procurorul va sesiza înfăptuirea unei infracțiuni, acesta va trimite dosarul în instanta.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intra cineva in casa dumneavoastra si mai stati la discutii si negocieri?! Eu l-as fi pus la pamant pe oricine ar fi spart usa fara nici o alta discutie - cu primul par gasit si pocnit pana e la pamant - nu glumesc de loc - aveti dreptul sa o faceti. Poate sa fie proprietar sau nu, dar asa ceva nu are dreptul sa faca. E spargere curata si amenintare. Sper ca ati filmat totul pentru ca altfel nu aveti nici o dovada. Fara contract nu aveti practic nici un drept. Fiind 3 proprietari e si mai complicata situatia. Plangere pentru violare de domiciliu, amenintare ...
Intre timp cautati si alta gazda.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Intrare prin efractie daniela cluj daniela cluj Buna , Un domn \"binevoitor\" ce nu ma poate inghitii dupa ce mi-a trimis multe mesaje ca imi sparge masina , mai apoi ca imi sparge casa , a si ... (vezi toată discuția)
Hartuire sexuala Am_i Am_i De aproape o luna sunt chinuita de un prieten de familie.. cand spun chinuita ma refer la faptul ca ma suna, imi da mesaje, ma cauta acasa si la munca si totul ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie și pătrundere prin efracție Piramida Piramida Dețin contract de cazare până la 31 decembrie 2016 în camera de cămin care nu are autorizație de funcționare. Condițiile igienico-sanitare precare ... (vezi toată discuția)