avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tulburare de posesie și pătrundere prin efracție
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tulburare de posesie și pătrundere prin efracție

Dețin contract de cazare până la 31 decembrie 2016 în camera de cămin care nu are autorizație de funcționare.
Condițiile igienico-sanitare precare și lipsa curentului electric m-au determinat să nu mai efectuez plata chiriei lunare departamentului administrativ.
Și pentru că mi-au dispărut diverse obiecte din cameră am schimbat yala de la ușa acesteia.
Printr-un anunț afișat la intrarea în clădire administratorul acesteia ne anunță că dacă nu-i dăm o cheie de la cameră (eu împreună cu mai mulți locatari ) ne va sparge ușa și ne va înlocui yala , fapt care s-a și întâmplat fără nicio hotărâre din partea unei instituții judecătorești în data de 03.10.2016.
În ce interval de timp de la săvârșirea infracțiunii pot depune plângerea de intrare prin efracție și tulburare de posesie și cărei instituții ?
Există și variantă de plângere online ?
Cel mai recent răspuns: Piramida , utilizator 14:17, 3 Noiembrie 2016
In opinia mea este vorba de infractiunea de violare de domiciliu prevazuta de art.224 NCP.Actiunea penala se pune in miscare prin plangerea prealabila care trebuie formulata in termenul de 3 luni de cand ati aflat de savarsirea faptei.Plangerea prealabila sa o depuneti la parchetul de pe langa judecatoria in raza careia se afla sediul caminului, o depuneti personal sau prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Vă mulțumesc foarte mult !
S-aveți o zi bună !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu florina_buica florina_buica ce pedeapsa primeste fostul sot,daca intra in locuinta de unde i-a fost stearsa rezidenza(adresa),prin evacuare,avand hotarare judecatoreasca..casa e pe numele ... (vezi toată discuția)
Plătesc, de 7 ani, chirie unuia din 3 proprietari ai unui imobil și am probleme grave, pentru care am sunat la 112, cu unul din ceilalți doi. ce drepturi am în această situație? DitcovLauretiu DitcovLauretiu Buna seara! Am o mare problema si nu gasesc pe internet nimic clar despre drepturile chiriasului cu sau fara contract. Va rog, daca poate cineva sa ma ... (vezi toată discuția)
Aplicarea sigiliului in cazul unui imobil andrada_sb andrada_sb Buna ziua.Am nevoie de cateva lamuriri de la dumneavoastra. In cazul executarii silite ce are ca obiect predarea unui bun imobil, respectiv o casa, dupa ... (vezi toată discuția)